Politic Show: Concluziile vizitei lui Klaus Iohannis in Slovacia. Cum va exporta Romania anticoruptie la Bratislava; Prima decizie a Guvernului; Traian Basescu: "Romania a facut o greseala acceptand cotele obligatorii. As vrea ca nepotii mei sa traiasca intr-o Europa crestina"
Concluziile vizitei lui Klaus Iohannis in Slovacia. Cum va exporta Romania anticoruptie la Bratislava Presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, dar si premierul Robert Fico au fost foarte interesati de modul in care a reusit Romania sa combata fenomenul coruptiei, au povestit, pentru Adevarul, surse participante la intalnirile dintre Iohannis si liderii politici slovaci. Iohannis si Kiska au discutat despre o echipa de experti anticoruptie de la Bucuresti care sa duca „know how-ul” si la Bratislava, dupa modelul patentat deja in Moldova si Bulgaria. Pe agenda discutiilor dintre presedintele Klaus Iohannis si liderii politici de la Bratislava au fost doua teme mari de discutie: criza migratiei si lupta anticoruptie.
Prima decizie a Guvernului Ciolos Guvernul va adopta joi, in prima sedinta de la votul de incredere al Parlamentului, o ordonanta privind organizarea unor ministere si va avea loc o prima discutie privind prioritatile administrative si legislative, a anuntat premierul Dacian Ciolos. „Vom adopta o ordonanta privind organizarea ministerelor in urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui guvern. Sunt cateva modificari in structura unor ministere, cred ca sunt doar cinci ministere care au fost afectate” a spus Ciolos. El a precizat ca este vorba de mici modificari de denumire si crearea unui nou minister- Ministerul pentru consultare si dialog civic- tocmai pentru a arata ca unul dintre obiectivele noului guvern este comunicarea cu societatea civila, scrie Gandul.
Traian Basescu: „Romania a facut o greseala acceptand cotele obligatorii. As vrea ca nepotii mei sa traiasca intr-o Europa crestina” „Romania, in opinia mea, face o mare greseala acceptand cotele, care nu au niciun fel de realism in stabilirea lor. S-au intalnit niste functionari la Bruxelles si au spus atat revine fiecarei tari. Ca sa repartizezi grupuri de populatii intr-o tara sau alta in mod artificial este o mare greseala. Nu se tine cont de specificul tarii noastre. Noi traim foarte bine cu musulmanii din Dobrogea, dar nu ei au venit peste noi, ci noi ne-am dus peste ei acum cateva sute de ani si traim in buna intelegere. Obiceiurile cu care vin musulmanii din Orientul Mijlociu si Africa nu pot fi conciliate. Eu as vrea ca nepotii mei sa traiasca intr-o Europa crestina”, a spus Traian Basescu la televiziunea UNDE TV, conform EVZ.
Blaga: Cabinetul Ciolos va trebui sa repare ce a stricat guvernarea Ponta Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat marti, in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, ca Guvernul Ciolos va trebui sa repare ceea ce a stricat guvernarea Ponta, sa administreze si sa construiasca, scrie Mediafax. Blaga a mai spus ca se bucura ca echipa Ciolos a preluat elemente din programul de guvernare al PNL si al presedintelui Klaus Iohannis si ca Executivul trebuie sa actioneze in directia „lucrului bine facut”, motiv pentru care va avea un partener in PNL. Liderul liberal a mai spus ca noul Executiv nu este un guvern-pelerina pentru vreme rea si nici unul care sa fie folosit ca tap ispasitor de partidele politice, anunta Romania Libera.
Ce-ar putea face Vasile Dancu pentru tara Chiar ca Dl. Klaus Iohannis vede lucrurile si actioneaza exact invers decat Dl. Traian Basescu. In vreme ce fostul presedinte nu putea pur si simplu respira fara conflicte, pe actualul sef al statului numai vreun conflict il poate determina sa respire. Iar odata instalat un guvern fidel si, mai ales, ocupat si cu probleme mari pe cap, la Cotroceni se poate reinstala tihna. Ce vedem insa – cu numirea guvernului si suspendarea guvernarii in favoarea gestiunii tarii – risca sa se transforme, dintr-o speranta de schimbare, intr-o improvizatie foarte romaneasca, condusa, de aceasta data, de un neamt : Si daca ar face minuni guvernul Ciolos in urmatorul an, la finele lui 2016 ne asteapta reintoarcerea la mecanismul gripat al politicii de pana acum, pentru ca nu exista absolut nimic care sa schimbe aceasta stare de lucruri. Exista, insa, tot ce e necesar ca sa nu se poata schimba nimic, scrie Curs de Guverare.