Sari direct la conținut

Politic Show: Cum se pregateste PDL sa-l lase din brate pe Catalin Predoiu; Sondaj CSCI Antonescu, vinovat pentru criza din USL si pentru eventuala destramare a aliantei; De la Palatul Victoria, Gyorgy Frunda cere UDMR sa ia in calcul intrarea la guvernare alaturi de USD

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Cum se pregateste PDL sa-l lase din brate pe Catalin Predoiu. Scandalul din USL nu a ramas fara ecou in PDL. Intrarea liberalilor in Opozitie ar putea duce la o regandire a planurilor democrat-liberalilor pentru alegerile prezidentiale. Pedelistii ar putea sustine in cursa pentru Cotroceni din acest an un candidat al Dreptei altul decat Catalin Predoiu, a declarat, ieri, presedintele organizatiei judetene Botosani a PDL, Catalin Flutur. „Daca Dreapta va avea atunci, aproape de alegeri, un candidat mai bine plasat, il vom sustine pe cel mai bine bine plasat”, a spus Catalin Flutur, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, decizia politica a fost luata in interiorul PDL, iar democrat-liberalii nu exclud varianta sustinerii lui Crin Antonescu pentru functia de presedinte, scrieEVZ.

Sondaj CSCI Antonescu, vinovat pentru criza din USL si pentru eventuala destramare a aliantei. Un sondaj CSCI arata ca populatia Romaniei il vede pe liderul PNL Crin Antonescu ca fiind principalul vinovat de ruperea USL si de accentuarea crizei din interiorul aliantei. La intrebarea „Cine credeti ca este vinovat pentru perpetuarea crizei actuale din USL, 35% dintre respondenti au spus Crin Antonescu. Numai 14% il vad pe premierul Victor Ponta responsabil pentru conflictele din alianta. Intr-un procent si mai mare, de 42%, cetatenii il gasesc vinovat, in cazul in care USL se va rupe?”, pe Crin Antonescu. Doar 18% au raspuns cu Victor Ponta si 29% cu ambii. De asemenea, Victor Ponta este privit ca un sustinator al programului USL de 41%. La aceeasi intrebare, Crin Antonescu a abtinut un scor de numai 14%. Ca USL este intr-un impas nu mai exista niciun dubiu. 77% diintre respondenti apreciaza relatiile din USL ca fiind tensionate, anuntaAdevarul.

De la Palatul Victoria, Gyorgy Frunda cere UDMR sa ia in calcul intrarea la guvernare alaturi de USD. Fostul senator UDMR Gyorgy Frunda, in prezent consiler al prim-ministrului, sustine ca Uniunea condusa de Kelemen Hunor ar trebui sa intre la guvernare, nu doar sa ofere sprijin parlamentar unui guvern USD, format dupa plecarea de la putere a PNL. „Eu as sugera UDMR sa ia in considerare intrarea la guvernare”, a spus Frunda, la Digi 24. Declaratia lui Gyorgy Frunda vine in contextul disponibilitrtii exprimate de premierul Victor Ponta de a reactiva, dupa ruperea USL, acordul semnat cu UDMR in octombrie 2012 care oferea Uniunii reprezentarea la guvernare, intelegere nepusa in practica din cauza opozitiei la acea vreme a lui Crin Antonescu, informeazaGandul.

USD pregateste o noua lovitura luptei anticoruptie. La presiunea baronilor locali PSD, a UDMR si a grupurilor minoritatilor din Parlament, premierul Victor Ponta vrea sa impuna, din nou, SUPERIMUNITATEA, prin modificarea noului COD PENAL, spun surse din interiorul pricipalului partid de guvernamant. Aceasta ar fi conditia sustinerii parlamentare in lipsa PNL, care va intra in opozitie, spun sursele Romaniei Libere. Negocierile ar fi fost dure. In esenta, e vorba de articolele 175,176 si 177 din noul Cod Penal, articole de lege care spun negru pe alb cine e functionar public, in aceasta categorie fiind inclusi EXPLICIT parlamentarii, ministrii, secretarii de stat, sefii „deconcentratelor”, presedintii, vicepresedintii consiliilor judetene sau locale, consilierii aferenti, directorii de regii autonome, de societati comerciale de stat, orice angajat „permanent sau temporar” al unei „autoritati publice, institutii publice sau alte persoane juridice care administreaza sau exploateaza bunurile proprietate publica”, scrieRomania Libera.

Gruparea lui Rusanu, infranta de Antonescu. Dupa numeroase ultimatumuri acordate PSD, liberalii vor decide, in sedinta Delegatiei Permanente de azi, iesirea de la guvernare. Semnalul a fost dat chiar de primvicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, care, in absenta lui Crin Antonescu, plecat intro vizita de lucru in Austria, a afirmat ieri ca negocierile din USL au esuat. „Astazi tragem concluzia ca negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat. Probabil Delegatia Permanenta va constata aceleasi lucruri si ca nu putem continua in aceeasi forma de colaborare non-existenta”, a afirmat Klaus Iohannis. Potrivit surselor EVZ, tabara Stroe-Chitoiu-Rusanu, care nu sustine aceasta varianta, nu ar trebui sa obtina mai mult de 10 voturi astazi. Desi, inainte de a pleca la ASF, gruparea Rusanu controla o buna parte din partid, la ora actuala presedintele ASF mai are de partea sa foarte putine filiale si nici acestea integral, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro