Sari direct la conținut

Politic Show: Cum si-a facut Boc soferul consilier: „Ajut oamenii care au pornit de jos”; Udrea: Nu stiam ca exista brandul Tinutului Secuiesc; Nastase sustine ca PSD trebuie sa se decida pentru prezidentiale: «pro» sau «anti» Basescu, iar ratatii uninominalelor se inghesuie pe euroliste

HotNews.ro

Cum si-a facut Boc soferul consilier: „Ajut oamenii care au pornit de jos”. Ascensiunea rapida a lui Marius Buzea, promovat recent din pozitia de sofer la PDL direct in cea de consilier personal al primului-ministru, a primit o explicatie din partea lui Emil Boc: „Eu ii ajut pe oamenii care au pornit de jos. Pentru ca si eu am pornit tot de jos, la fel ca el”. Cheia succesului primului sofer-consilier se datoreaza, potrivit explicatiilor date de Boc, nu atat competentei, cat faptului ca in pixul primului-ministru stau doar angajari pe trei functii la cabinetul sau: consilier de stat, consilier personal sau secretar personal, scrie EvZ.

Partidele incep lupta pentru europarlamentare. PDL si PSD si-au propus sa obtina fiecare cel putin 15 mandate din cele 33 de locuri disponibile. PNL vrea minimum opt posturi in legislativul european. Theodor Stolojan, Elena Basescu, Cristian Preda, Adrian Severin, Rovana Plumb, Adrian Cioroianu, Renate Weber, sunt doar cativa din cei care vor la Bruxelles. Capii de lista nu au fost inca stabiliti, noteaza Adevarul.

Udrea: Nu stiam ca exista brandul Tinutului Secuiesc. „Promisiunile sunt minunate, acum asteptam sa vedem cand vin banii!”, a concluzionat presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, la finalul intalnirii reprezentantilor autoritatilor locale din cele doua judete cu ministrii Udrea, Andronescu si Bazac. Dupa intalnirea de acum o saptamana, de la Miercurea-Ciuc, cu ministrii Blaga, Berceanu si Iacob-Ridzi, reprezentantii administratiilor locale din Covasna si Harghita s-au strans, vineri, la Sfantu Gheorghe, unde i-au avut oaspeti pe Elena Udrea, Ecaterina Andronescu si Ion Bazac, scrie Gandul.

Nastase sustine ca PSD trebuie sa se decida pentru prezidentiale: «pro» sau «anti» Basescu. Problema desemnarii unui contracandidat adevarat pentru Traian Basescu la alegerile prezidentiale din acest an a fost ridicata de Adrian Nastase, care inca mai spera ca PSD sa-l desemneze pe el pentru aceasta competitie. Nastase considera ca oricum la nivelul conducerii PSD trebuie sa aiba loc o discutie lamuritoare in privinta desemnarii candidatului partidului la prezidentiale, implicit a zonei in care se va pozitiona PSD fata de PD-L si Traian Basescu. Nastase considera ca pentru a fi un adversar de nivelul actualului presedinte, candidatul PSD are nevoie nu numai de calitati personale, ci si de sprijinul intregului partid. Totodata, Nastase tine sa atentioneze ca o candidatura “gen Oprescu – Primaria Capitalei” pentru presedintia Romaniei ar putea fi un esec, scrie Gardianul.

In editorialul „Paradoxul Tariceanu: Salariile au crescut dar si saracia”, Mircea Kivu afirma ca „cei patru ani ai guvernarii Tariceanu au adus o crestere substantiala a salariilor: daca in 2004 salariul mediu nominal net pe economie fusese de aproape 6 milioane de lei vechi, valoarea aceluiasi indicator, in 2008, a inregistrat 1.282 RON (adica aproape 13 milioane de lei vechi). In aceeasi perioada (decembrie 2004-decembrie 2008), indicele preturilor de consum a crescut cu 29%. Asta inseamna ca puterea de cumparare a unui salariu de la sfarsitul perioadei era cu 2/3 mai mare decat cea de la inceput. Nu a fost chiar o dublare a salariului real (cum scria in afisele electorale), dar, oricum, a fost o crestere substantiala si fara precedent in perioada postcomunista. O evolutie si mai spectaculoasa au avut-o veniturile pensionarilor: pensia medie lunara de asigurari sociale de stat a crescut de la 2,5 milioane lei vechi (noiembrie 2004) la 681 RON (noiembrie 2008)”. Integral in Romania Libera.

Ratatii uninominalelor se inghesuie pe euroliste. Fosti demnitari de cursa lunga pe care uninominalul i-a scos din Parlament se bat acum pentru un loc eligibil pe listele partidelor pentru europarlamentarele din iunie. Norica Nicolai, Serban Nicolae, Adrian Paunescu si Ana Birchall incearca sa recupereze teren politic si sa redevina parlamentari. Europeni de data asta. PDL, PSD si PNL sunt din nou in pregatiri electorale. Democrat-liberalii vor incepe de luni sa analizeze CV-urile candidatilor propusi si sustinuti de filialele din teritoriu, liberalii vor vota lista finala la Delegatia Permanenta de pe 16 martie, iar social democratii isi mai dau un ragaz pana in aprilie, scrie Cotidianul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro