Politic Show: Geoana si-a angajat 30 de consultanti de la Obama; Informatorul Quintus, avansat general; Udrea scrie fabula turismului romanesc; Nastase: Ai nostri o duc mai rau decat ai PDL; Adio, Basescu! E vremea cleptocratilor
Geoana si-a angajat 30 de consultanti de la Obama. PSD urmeaza sa incheie un contract cu firma Benenson Strategy Group, probabil cea mai importanta companie de consultanta politica din Statele Unite, cea care a asigurat victoria in alegerile prezidentiale a candidatului democrat Barack Obama. Informatia semnarii contractului ne-a fost confirmata de Valeriu Zgonea, directorul executiv al campaniei electorale al PSD. Acesta spune ca Benenson Strategy Group (BSG) va oferi consultanta atat pentru PSD, in alegerile europarlamentare din 7 iunie, cat si pentru candidatul prezidential Mircea Geoana, in alegerile de la finele acestui an, scrie Cotidianul.
Informatorul Quintus, avansat general. Fost informator al Securitatii inainte de 1989, liberalul Mircea Ionescu-Quintus a fost ridicat ieri de presedintele Traian Basescu la gradul de general de brigada in retragere. Pana acum colonel, Quintus a fost avansat, potrivit presedintiei, „cu ocazia zilei veteranilor de razboi”, impreuna cu alti 19 ofiteri in Ministerul Apararii sau al Administratiei si Internelor, scrie EvZ.
Udrea scrie fabula turismului romanesc. Hagi, Nastase si Nadia, alias ursul, rasul si egreta, cheama turistii straini sub sloganul “Romania, the land of choice”. Ministerul Turismului si BRD Group Societe Generale au semnat, marti, protocolul prin care Hagi, Nastase si Nadia Comaneci vor promova turismul romanesc in strainatate. Campania, care va dura un an de zile, va costa, potrivit ministrului Turismului, Elena Udrea, “cateva milioane de euro”. Din aceasta suma, circa doua milioane de euro vor fi destinate difuzarii unui spot la doua televiziuni internationale de mare audienta. Campania se va desfasura sub sigla „Romania, land of choice” si va include si reclame outdoor print, si chiar pe Internet, scrie Gandul.
Nastase: Ai nostri o duc mai rau decat ai PDL. Fostul premier sustine ca electoratul social-democrat resimte efectele crizei mai puternic decat cel al partenerilor de guvernare, iar asta ar trebui sa le dea de gandit pesedistilor. Prezenta la guvernare a PSD pare sa nu fie simtita prea bine si de electoratul social-democrat, crede fostul premier Adrian Nastase, intr-o analiza publicata pe blogul sau. Acesta atrage atentia, bazandu-se pe datele ultimelor sondaje de opinie, ca alegatorii social-democrati sunt mai afectati de criza economica decat cei ai partenerului de guvernare, PDL, scrie Cotidianul.
Trei deputati PDL au votat motiunea PNL.Desi aritmetica parlamentara nu lasa mari sperante opozitiei, coalitia a inregistrat primul rateu la motiunea simpla a PNL in privinta Educatiei. Trei deputati ai PDL – Adrian Honorel Nitu, Daniel Vasile Oajdea si Dan Radu Zatreanu – au votat in favoarea motiunii „Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu – istoria se repeta” si impotriva propriului Guvern, scrie Romania libera.
Geoana lanseaza micii de Dabuleni. Presedintele PSD va onora masa oferita pe 1 Mai de Vanghelie, apoi va zbura la Dabuleni pentru o portie de mititei oltenesti. Independenta politica a lui Mircea Geoana fata de micii lui Marian Vanghelie a tinut doar o saptamana. Dupa ce si-a manifestat dorinta de a mai sarbatori 1 Mai si in alta localitate a tarii decat Bucuresti, Geoana i-a cerut lui Vanghelie sa-i pastreze un bon cu patru mici si o bere la marea paranghelie a clasei muncitoare, scrie EvZ.
In „Gripa sondajelor porcine”, Ciprian Ranghel afirma ca „Trei sondaje care se bat cap in cap, desi sunt facute toate in aprilie, ba chiar in perioade care se intersecteaza. Cum e posibil? Pai, nu prea e. La CCSB 41% , 37,4% la BCS si 32% la CURS. Alegeti ce procent va place si puneti-l in dreptul candidatului Traian Basescu. La fel si in privinta locului doi de la prezidentiale: ba e Mircea Geoana, de departe, ba Crin Antonescu, tot din zare. Regula browniana se pastreaza si la distributia procentelor pentru partide. PDL pierde, in ordinea aparitiei sondajelor, aproape 9 procente. De la 32,6% in BCS la 31% in CCSB, ajungand la umilitorul 26% din CURS. Dilema se adanceste atunci cand constatam ca ierarhia facuta in functie de data publicarii sondajelor difera daca se iau in calcul perioadele in care au fost realizate studiile”. Integral in Cotidianul.
Mircea Marian, in „Adio, Basescu! E vremea cleptocratilor”, considera ca „Basescu este istorie, daca la alegerile din noiembrie se mentin rezultatele din ultimul sondaj CURS. Problema nu este cine vine dupa Basescu. Criza a compromis democratia, iar dupa ea vine cleptocratia, adica puterea celor care ne-au furat”. Integral in EvZ.