Sari direct la conținut

Politic Show: Ordonanta de reorganizare a Guvernului a fost gresita; "Comisia de intelepti" a lui Geoana, preluata de Guvernul PDL-UDMR; Autobuzul care a lovit mortal Coalitia; De ce nu are Romania planuri de viitor

HotNews.ro

Ordonanta de reorganizare a Guvernului a fost gresita. Vicepremierul UDMR, Marko Bela, spune ca el se va ocupa de invatamant, cultura si drepturile minoritatilor, si nicidecum de DAE sau ANRE.Vicepremierul Marko Bela spune ca, in mod eronat, ordonanta de reorganizare a Guvernului, dupainstalarea noului Cabinet Boc, cuprinde atributiile ce-i fusesera incredintate fostului vicepremier Dan Nica. Or, liderul UDMR declara ca misiunea sa in Guvern va fi cu totul alta decat sa coordoneze institutii care nu au nici o legatura cu formatia sa umanista, scrie Romania libera.

Autobuzul care a lovit mortal Coalitia. Un autobuz a lovit frontal Coalitia. Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru guvernul PD-L-PSD, care era deja ranit de coliziunile politice dintre cele doua formatiuni aflate in competitie pentru alegerea noului sofer de la Palatul Cotroceni. Cauza oficiala a accidentului a constat in suspiciunile de fraudare a scrutinului. A fost accidentul care a produs cea mai mare criza politica a anului 2009. Cand „interesul national” o cere formatiunile politice sunt gata sa se „sacrifice” si sa lase la o parte divergentele pentru a-si asuma greaua „raspundere” a guvernarii, scrie EvZ.

„Comisia de intelepti” a lui Geoana, preluata de Guvernul PDL-UDMR. In 2008, Mircea Geoana pleda pentru infiintarea unei „comisii nationale de intelepti” care sa gaseasca solutii pentru criza economica. „Inteleptii” apar si in proiectul Legii responsabilitatii fiscale, adoptat marti de Guvernul PDL-UDMR. Potrivit proiectului adoptat de Guvern (care va fi dezbatut in regim de urgenta de Parlament), se va infiinta un Consiliu Fiscal, compus din cinci membri, desemnati de Academia Romana, BNR, Academia de Studii Economice, Institutul Bancar Roman si Asociatia Romana a Bancilor, scrie Romania libera.

Candidatura lui Remus Cernea, pe masa CCR. Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, sa recurga la arbitrajul Curtii Constitutionale in privinta candidaturii lui Remus Cernea pentru locul ramas vacant la Camera Deputatilor. Tribunalul a analizat astazi contestatia liderului Partidului Verde, prin care acesta ataca decizia Biroului Electoral Municipal de a-i respinge candidatura. Remus Cernea a invocat neconstitutionalitatea prevederilor Legii electorale conform carora doar partidele parlamentare pot participa la alegerile partiale din colegiul nr. 1, Bucuresti, prevederi ce au stat la baza deciziei BEM, scrie EvZ.

Guvernul nu stie cati bugetari da afara in 2010. Desi proiectul de buget intra de saptamana viitoare in discutia Parlamentului, Guvernul nu stie limpede cati oameni trebuie sa dea afara in 2010. Ministrul Muncii a vorbit de circa 80.000 de bugetari, dar declara ca numarul exact se va sti abia dupa adoptarea bugetului. In Parlament se vorbeste insa de 140.000 de concedieri.Pornind de la cateva date esentiale agreate de FMI, Guvernul Boc a intocmit un buget potrivit caruia unele ministere au de taiat posturi si cheltuieli fata de 2009, iar altele, nu, scrie Romania libera.

In „Boc nu vinde tara. O tine pentru ei„, Mircea Marian sustine ca ” blocarea privatizarii arata un singur lucru: cu sau fara PSD, noul guvern Boc pare a fi la fel de populist, nereformist si corupt ca si precedentul. De exact doua ori apare cuvantul „privatizare” in cele 97 de pagini ale programului de guvernare asumat de guvernul PDL-UDMR.Iar daca citim mai atent aflam ca, de fapt, executivul nu si-a propus sa vanda absolut nimic din imensele proprietati pe care statul continua sa le gestioneze (intr-un mod ineficient si corupt). Programul de guvernare arata doar ca echipa Boc va urmari situatia „postprivatizare” a unor companii energetice si va studia posibilitatea trecerii in regim privat a administratiei unor penitenciare”. Integral in EvZ.

In „De ce nu are Romania planuri de viitor„, Sabina Fati afirma ca ” Romania nu are planuri de viitor pentru ca politicienii autohtoni au fost mereu pusi pe capatuiala. Pentru ca in fruntea tarii sunt trimisi de 20 de ani oameni care fac lucruri de mantuiala. Pentru ca de 20 de ani aceiasi lideri politici sau discipolii lor bine antrenati se opun cu forta schimbarilor, modernizarilor, alinierilor la lumea civilizata. Pentru ca de 20 de ani Romania merge inainte doar impinsa de la spate de Occident. Pentru ca de 20 de ani politicienii romani se pierd in intrigi politice, conflicte inutile si razboaie personale”. Integral in Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro