Sari direct la conținut

Politic Show: Parlamentarii vor sa scape de Codul Penal cu amendamentul "nevasta"; Senatul a lasat in aer sesizarea in cazul Sova; Cati senatori au ramas fara mandat din 2012 pana in prezent

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Senatul a lasat in aer sesizarea in cazul Sova. Cererile primite din partea Justitiei vor fi aprobate sau respinse cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti. Decizia a fost luata dupa ce ultimul vot a fost contestat la CCR. Speriati de presiunea publica generata de votul in cazul senatorului PSD Dan Sova si asupra caruia judecatorii CCR se vor pronunta saptamana viitoare, senatorii au decis, ieri, cu majoritate covarsitoare, modificarea Regulamentului Senatului. Astfel, majoritatea se va raporta la numarul senatorilor prezenti si nu la totalitatea senatorilor. Decizia a fost luata dupa o intalnire a liderului PSD de la Senat, Ilie Sarbu, si presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, obiectul fiind acela de a elimina presiunea generata de votul in cazul Sova, scrieEVZ.

Unde a mintit Ponta in scandalul mutarii lui Basescu la Scrovistea. Premierul Victor Ponta a declarat ca nu cunoaste nimic despre mutarea lui Traian Basescu pe domeniul de la Scrovistea. Insa seful RA-APPS, institutie aflata in subordinea Guvernului, ne spune ca premierul a fost informat despre noua resedinta a fostului presedinte. Fostul presedinte Traian Basescu a eliberat Vila Lac 3, locuinta sa rezidentiala timp de zece ani, si s-a mutat temporar pe domeniul Palatului de la Scrovistea, pana cand vila din Primaverii, cea in care a locuit Mioara Roman si care ii revine de drept, va fi renovata. Cu toate ca RA-APPS, in administrarea careia se afla domeniul de la Scrovistea, este in subordinea Guvernului, premierul Victor Ponta ridica din umeri atunci cand este intrebat de jurnalisti de mutarea lui Basescu, anuntaAdevarul.

Parlamentarii vor sa scape de Codul Penal cu amendamentul „nevasta”. Parlamentarii au gasit solutia pentru a scapa de condamnarile pentru conflicte de interese si de problemele de incompatibilitate cu ANI. Mai exact, au scos din lege prevederile care le puteau face probleme. Este vorba de doua modificari propuse la Codul Penal si la legea ANI, ajunse la Camera Deputatilor si care, daca vor fi adoptate, le vor permite alesilor sa-si angajeze rudele – sotii, copii, parinti – la cabinetele parlamentare fara a mai risca o condamnare, precum si sa candideze si sa ocupe functii eligibile chiar daca au fost declarati incompatibili. „Am crezut de cuviinta sa avem legile asa cum exista ele in Germania, in Franta, in Marea Britanie, in Olanda. Intr-un stat din Germania, Bavaria mi se pare, trei sferturi dintre deputati au angajati la cabinetele parlamentare rude sau alte persoane apropiate pentru ca se considera ca biroul parlamentar are o natura confidentiala si trebuie sa angajeze”, a declarat pentru Gandul deputatul UDMR Marton Arpad care este convins ca asa cum arata si se aplica Codul Penal si Codul de Procedura Penala astazi in Romania „ne trimit inainte de 1989, chiar pana in anii `50”. Initiator si al legii care le da liber la functii incompatibililor, Marton spune ca de fapt este „o problema de limba romana”. „Eu nu am supt limba romana, eu am invatat-o si acolo unde eu am invatat-o in acea limba, acel cuvant „aceeasi” inseamna exact „aceeasi”, a explicat el, referindu-se la decizia CCR care a interpretat interdictia de trei ani pusa incompatibilor pentru a ocupa „aceeasi functie” ca fiind vorba de orice functie, informeazaGandul.

Parlament: Cati senatori au ramas fara mandat din 2012 pana in prezent. Actiunea Directiei Nationale Anticoruptie a scos la iveala mari dosare de coruptie in care sunt implicati parlamentari care au fost alesi la alegerile din 2012, ca sa ii reprezinte pe cetateni. Drept urmare, unii dintre ei nu mai sunt parlamentari din varii motive. In urma unei solicitari facuta la Senat dewww.realitateabucuresti.roam aflat ca dupa alegerile din anul 2012 au fost validati 176 de senatori. Dupa doi ani de zile de la validare numarul senatorilor a scazut. Pana la aceasta data a incetat mandatul pentru un numar de 11 senatori. Astfel ca, in prezent Senatul are un numar de 168 de senatori, intrucat in urma alegerilor din 25 mai 2014 au fost validate 3 (trei) noi mandate de senatori, potrivit informatiilor care ne-au fost oferite de Senat. Este vorba de Dan Voiculescu, Olosz Gergely, Antonie Solomon, Iosif Secasan, Victor Ciorbea, Stefan Stoica, Toni Grebla, Damian Draghici, Sorin Rosca Stanescu, Nicula Vasile Cosmin si Akos – Daniel Mora.

Denunturile care l-au infundat pe deputatul UDMR, fugit in Ungaria. Plenul Camerei Deputatilor va dezbate si vota, astazi, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Marko Attila Gabor (UDMR). Parlamentarul este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, legate de activitatea sa ca membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD). Comisia juridica a Camerei a avizat, ieri, retinerea si arestarea parlamentarului. Avocatii acestuia au transmis ca Marko Attila Gabor este in Ungaria, iar mesajul sau este „ca nu se sustrage retinerii sau arestarii pentru ca vrea sa-si dovedeasca nevinovatia”. Procurorii au depus la dosar cinci mandate de aducere emise pe numele deputatului, la domiciliul acestuia din Sfantu Gheorghe (Covasna), si care nu au fost duse la indeplinire: 16 martie, 18 martie, 19 martie, 25 martie si 26 martie, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro