Sari direct la conținut

Politic Show: Planurile marete ale sotului Alinei Gorghiu. Ce functie ar vrea sa ocupe la BNR; Un nou motiv de cearta politica: cand vor partidele sa organizeze alegeri parlamentare; PNL isi testeaza candidatii la parlamentare

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Planurile marete ale sotului Alinei Gorghiu. Ce functie ar vrea sa ocupe la BNR. Intr-o serie de sase articole de pe blogul personal, postate intre 13 si 26 iulie, Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu, scrie in termeni extrem de duri despre Banca Nationala a Romaniei Printre altele, Lucian Isar sustine ca veniturile lui Mugur Isarescu ating 40.000 de euro pe luna sau ca BNR va achizitiona cinci masini noi, in valoare totala de un milion de euro. Surse din mediul bancar sustin ca Isar ar viza fie o pozitie de conducere in BNR, posibil chiar postul de guvernator, fie presedintia CEC. „Exista o campanie asidua de a dezinforma in legatura cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Acestea ating 40.000 de euro pe luna. Aici nu ma refer la venituri de tip or la „tranzactii anterioare”, or la atentii, ci doar la Pensie plus Salariu plus Bonusurile de performanta plus Participari la sedinte, toate legate de pozitia de Guvernator BNR. Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuza publicarea veniturilor in declaratia de avere”, a scris Isar la 20 iulie, scrieEVZ.

Un nou motiv de cearta politica: cand vor partidele sa organizeze alegeri parlamentare. Liderii politici au gasit un nou motiv de galceava: data alegerilor parlamentare. Partidele politice nu sunt de acord cu variantele lansate de Guvernul Ciolos si vin cu propuneri inedite. Guvernul a avansat partidelor data de 4 sau 11 decembrie pentru ziua alegerilor parlamentare, insa liderii politici nu se pot pune de acord asupra unei singure date si fiecare lanseaza propria varianta. Doar ca sa puna bete in roate premierului Dacian Ciolos, unele partide, precum ALDE, resping, din start, cele doua propuneri ale Executivului. „Din punctul nostru de vedere ambele variante sunt proaste. Pe 4 exista riscul, avand in vedere ca pe 1 decembrie avem Ziua Nationala, pe 6 decembrie – o sarbatoare mare a crestinilor ortodocsi, exista riscul sa avem o participare redusa la vot. Pe 11 decembrie exista riscul sa avem, nu stiu, vreme dificila, sa avem zapezi si atunci sa nu avem participare masiva la vot”, a sustinut copresedintele ALDE Daniel Constantin, anuntaAdevarul.

Filiala importanta a UNPR, decimata. Peste 100 de membri au plecat din partid. O suta de membri ai organizatiei judetene a UNPR Gorj au demisionat din partid si s-au inscris in PSD Gorj, dupa ce Uniunea a fuzionat cu PMP, demisionarii afirmand ca PMP ii obliga sa faca o politica de centru-dreapta. Fostul prim-vicepresedinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca printre demisionari se afla, alaturi de el, presedintii fostelor organizatii judetene de tineret si de femei. „Alaturi de presedintii a 20 de organizatii locale ale fostului UNPR, de fostii lideri ai organizatiei judetene de tineret si de femei am decis, miercuri, sa demisionam din partidul care ne obliga sa facem o politica de centru dreapta. Am plecat toti din PMP si ne-am inscris la PSD, dar dupa noi vor mai veni si altii. UNPR sau mai exact PMP a pierdut persoane importante care au muncit in campania electorala trecuta si au scos rezultate bune in judet la locale”, a spus Marius Vlaicu, informeazaGandul.

PNL isi testeaza candidatii la parlamentare. Liberalii care vor sa candideze in aceasta toamna la Parlament trebuie sa treaca testul unui sondaj. PNL a anuntat ca, de saptamana viitoare, va fi demarat un amplu sondaj de opinie la nivelul Capitalei, pentru a vedea cum stau liberalii care vor sa candideze la alegerile parlamentare. Liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a anuntat, ieri, ca 16 parlamentari si-au exprimat deja intentia de a candida. Pe lista e posibil sa apara nume ca Anca Boagiu sau Florin Alexe, fosti sefi PNL de sector sau cel al deputatului liberal Ovidiu Raetchi. Busoi a spus ca, pe langa acestia, este posibil sa candideze si 4 lideri ai sectoarelor sau ai filialelor care nu sunt parlamentari, dar care aspira la aceasta functie. Potrivit liderului PNL Bucuresti, sunt multi colegi de partid care doresc sa ia parte la sondajul de opinie. Costurile pentru cercetarea sociologica vor fi impartite egal intre liberalii care vor sa se inscrie. Inca nu se stie care va fi contributia financiara a fiecarui parlamentar, dar Busoi a zis ca suma va fi mai mult simbolica, scrieEVZ.

Ponta, deranjat ca Guvernul Ciolos vrea sa faciliteze votul pentru Diaspora. Ce argumente false invoca. Fostul premier Victor Ponta a criticat intentia Guvernului Ciolos de a emite ordonanta de urgenta, prin care sa se faciliteze votul romanilor din Diaspora. Multe dintre argumentele lui Ponta nu se sustin. „De ce nu se face nimic sa facilitam votul si celor din tara ( la locale peste jumatate nu au votat)? De ce online doar pt Diaspora si nu pt mine care vreau sa ma inscriu la vot de acasa? De ce PNL si tehnocratii nu dau doi bani pe voturile celor din tara?”, este una dintre observatiile facute de Victor Ponta pe marginea intentiei Guvernului de a schimba legea alegerilor parlamentare, in sensul facilitarii votului pentru romanii din Diaspora. Experienta alegerilor a aratat ca romanii din tara nu au intampinat probleme la vot, asa cum s-a intamplat cu romanii din strainatate la alegerile prezidentiale din 2014, cand Guvernul Ponta a refuzat sa infiinteze mai multe sectii de vot. Spre deosebire de romanii din tara care nu au dorit sa voteze, romanii din Diaspora au mers la vot, dar multi dintre ei nu au putut sa-si exercite acest drept. In plus, romanii din tara nu trebuie sa se inregistreze in Registrul Electoral pentru a vota, asa cum le impune legea romanilor din strainatate, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro