Sari direct la conținut

Politic Show: Ponta refuza "proiectul Antonescu": alianta PSD-PNL; Cum va arata viitoarea guvernare? Cinci scenarii; Lista celor sapte masuri de redresare a economiei care se afla pe masa coalitiei de guvernare; Mircea Geoana si pepenii de Dabuleni

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Hotnews
Politic Show, Foto: Hotnews

Ponta refuza „proiectul Antonescu”: alianta PSD-PNL. Liderii celor doua partide de opozitie sunt pe pozitii divergente in privinta formarii unei aliante preelectorale intre PNL si PSD, care, dupa inregistrarea la tribunal, sa pretinda guvernarea. Divergentele din sanul opozitiei sunt din ce in ce mai vizibile, iar tensiunile dintre cei doi lideri, Victor Ponta si Crin Antonescu, se acumuleaza pe zi ce trece. Ideea care ii desparte este, in mod paradoxal, realizarea unei aliante PSD-PNL. Antonescu insista pentru ea, iar Ponta o respinge, in ciuda presiunilor imense: si din PSD, dar si din directia celor doi moguli media, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vintu. Ideea asocierii dintre PSD si PNL nu este noua. Este vorba chiar de vechea idee a aliantei „de la Grivco”, cu Johannis premier, demarata pe vremea cand Mircea Geoana conducea PSD si aspira la presedintia Romaniei. Integral pe EvZ.ro.

In editorialul „Alegerile anticipate, un mars funebru” Dan Cristian Turturica scrie: „Daca nu ati inteles deja semnificatia isteriei afisate in ultimele saptamani pe ecranele televiziunilor de stiri, in weekend lucrurile s-au spus clar si pe fata: opozitia vrea si se pregateste de alegeri anticipate. Al doilea mesaj: daca Basescu se opune alegerilor anticipate, sau planului B, adica desemnarii unui nou premier de catre o noua majoritate parlamentara, il suspendam. Purtatori de cuvant au fost – cine altii? – liderii PNL si PSD. Antonescu a declarat sambata ca, „pentru a gasi solutii sanatoase si de durata, ar trebui sa avem alegeri anticipate si parlamentare, si prezidentiale”. Liderul de facto al PSD, Adrian Nastase, s-a gandit la aceeasi „solutie sanatoasa” – „anticipatele pot aduce in fruntea tarii o noua majoritate care sa nu mai fie dominata de PDL”. Liderul de fatada al partidului rosu, Victor Ponta, s-a abtinut sa-si exprime transant pozitia, spunand ca se va sfatui cu colegii.” Integral in Romania Libera.

Cum va arata viitoarea guvernare? Cinci scenarii. Neintelegerile dintre presedintele Basescu si coalitia la putere au creat conditiile pentru gasirea unei noi formule de guvernare. Care sunt configuratiile posibile? Presedintele Basescu a declarat ca termenul de gratie in relatia sa cu Guvernul Boc expira la 1 septembrie. „Impreuna cu prim-ministrul vom constata care sunt ministrii care nu si-au restructurat ministerele, agentiile din subordine, inclusiv regiile si vom trage concluzia ca acel ministru n-a inteles ca in Romania trebuie sa economisim banii bugetului de stat, sa ramanem cu personal atat cat ne trebuie”, a declarat el. Mesajul – care poate duce cu gandul si la o simpla remaniere – vine insa pe fondul unor declaratii aspre cu privire la decizii economice majore ale Guvernului. Integral in Romania Libera.

Lista celor sapte masuri de redresare a economiei care se afla pe masa coalitiei de guvernare. Coalitia de guvernare va discuta, astazi, setul de masuri economice propuse de deputatii PDL. Printre acestea: crearea „grupului de TVA”, scutirea impozitului pe profit pentru firmele nou-infiintate si deducerea fiscala de 10% din TVA pentru renovarea locuintelor. PDL pregateste un plan de sapte masuri pentru relansarea economica, ce vor fi discutate, astazi, cu partenerii de guvernare si care vor fi inaintate guvernului. Integral in Gandul.

Mircea Geoana si pepenii de Dabuleni. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, impreuna cu sotia sa, Mihaela, au participat in aceasta dupa-amiaza la o actiune de promovare a produselor agricole din Dabuleni, organizata in Piata Sudului din Capitala. Geoana a stat de vorba cu producatorii de pepeni imbracati in tricouri si sepci rosii cu emblema „Dabuleni. Casa pepenilor”. „Toate produsele din Dabuleni sunt bune. (…) Eu cred ca ar trebui sa incepem sa cumparam romaneste. In primul rand, sunt si produse bune si mai ieftine si ai garantia faptului ca e un produs natural. Daca am elimina intermediarii, care de fapt jupoaie si producatorii, jupoaie si consumatorul, atunci am putea sa facem un lucru de calitate. Si cred ca trebuie sa facem o promovare mai agresiva a produselor romanesti”, a declarat Geoana, citat de Agerpres. Integral pe EvZ.ro.

In editorialul „Politica de oameni beti” Rodica Ciobanu scrie: „Nu se mai intelege nimic din politica fiscala romaneasca. Ce a crescut ieri scade maine, ce s-a micsorat se umfla peste noapte, ce a ramas neatins se schimba, ce s-a modificat revine, in 48 de ore, la forma initiala. Toate bugetele sunt date peste cap, investitorii isi impacheteaza fabricutele, iar contabilii innebunesc cu Codul Fiscal in mana. Parca este o politica facuta de oameni beti, care conduc Romania din sant in sant si se cearta cu stalpii de lumina ca le stau in drum. Dimineata, recunosc ca au gresit si promit sa indrepte lucrurile, in timp ce chelnerii aduna prin carciuma devastata. Nimic nu le iese insa asa cum ar trebui, fiindca ceea ce iau ei drept luciditate este, de fapt, o stare de vesnica mahmureala. ” Integral in Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro