Sari direct la conținut

Politic Show: PSD propune 50.000 de locuinte pentru tineri cu chirie subventionata de stat; Antonescu vrea sa fie presedintele ultraliberal; Reactiile oamenilor politici fata de demisia Monicai Iacob Ridzi; De ce sa muncesti cand iei spor de existenta?

HotNews.ro

PSD se pregateste sa-si schimbe conducerea. Cine se antreneaza sa-i ia locul lui Geoana. Indiferent daca Mircea Geoana va castiga sau nu la prezidentiale, la inceputul lui 2010, partidul va redeveni teatrul luptelor pentru suprematie si putere. Intr-un fel sau altul, Geoana va pleca din fruntea PSD, facand loc unei noi formule de conducere. Daca va castiga Cotroceniul, Mircea Geoana va deveni, paradoxal, liderul suprem al partidului. Va capata autoritatea la care azi doar tanjeste; isi va putea instala la conducere o echipa de loialisti prin care va impune “visurile lui de reforma”, dupa cum anticipeaza unii strategi din PSD, scrie Gandul.

PSD propune 50.000 de locuinte pentru tineri cu chirie subventionata de stat. Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, si seful Departamentului infrastructura, Sorin Bota, au sustinut marti ideea unui parteneriat public-privat pentru reabilitarea cladirilor de locuinte, instituirea unui Cod al Constructiilor si preluarea de ANL a 50% din locuintele nerealizate de dezvoltatori. Adrian Nastase a anuntat astazi ca PSD propune un proiect imobiliar de 50.000 de locuinte complet mobilate, cu chirie subventionata, scrie Cotidianul.

Antonescu vrea sa fie presedintele ultraliberal. Imediat dupa victoria sa la Congresul PNL din martie, Crin Antonescu se bucura de increderea a 32% dintre alegatori. Din aprilie incoace insa el nu reuseste sa treaca de 20%, asa ca incearca sa recapete macar terenul pierdut. Sub titlul „Sta in puterea noastra sa schimbam puterea lor”, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a lansat programul politic – o suma de propuneri menite sa duca la iesirea din criza si la reformarea statului. Adoptand un ton mobilizator, Antonescu s-a autopozitionat ca principal adversar al lui Traian Basescu, anuntand ca „epoca presedintelui jucator” s-a terminat si ca isi propune sa fie „un presedinte al tuturor”, scrie Romania libera.

Reactiile oamenilor politici fata de demisia Monicai Iacob Ridzi. Presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana, a declarat, marti, ca demisia Monicai Iacob Ridzi din functia de ministru al Tineretului si Sportului reprezinta un gest intarziat de bun simt politic. El a aratat totodata ca desemnarea in acest post a senatorului PDL Sorina Placinta este una de bun augur. El a adaugat ca acesteia trebuie sa i se dea credit si ca i-a facut o impresie buna in cele cateva luni de colaborare in Senat. Citeste mai multe in Gandul.

PSD electoral se preface ca e in opozitie. Pentru ca Mircea Geoana isi doreste sa-si serbeze urmatoarea aniversare la Cotroceni, ca urmas al lui Ion Iliescu, pesedistii se intrec in tot felul de proiecte de campanie. Subit, sunt interesati si de soarta firmelor impinse la faliment de impozitul forfetar, de locatarii care nu pot plati reabilitarea termica si de relansarea sectorului constructiilor cu ajutorul ANL. Astfel, in privinta eliminarii impozitului forfetar, tonul a fost dat chiar de Geoana, iar la circa o saptamana, partidul s-a conformat. Prin intermediul purtatorului de cuvant, Bogdan Niculescu Duvaz, social-democratii au cerut luni PDL sa discute pentru a stabili o data clara pentru eliminarea acestui impozit, subliniind ca PSD ar viza data de 1 septembrie, rastimp in care ministerul condus de Gheorghe Pogea (PDL) ar avea vreme sa faca „toate diligentele necesare”, scrie Romania libera.

Silviu Sergiu, in „Ridzi, o demisie insuficienta„, sustine ca ” Monica Iacob Ridzi nu si-a dat demisia pentru ca este un politician responsabil, cu un inalt simt civic si cu un respect profund pentru interesul public. A plecat din fruntea Ministerului Tineretului si Sportului pentru ca i s-a spus sa plece. Promptitudinea cu care presedintele Traian Basescu a semnat decretul de constatare a vacantei postului si rapiditatea cu care PDL a gasit o succesoare dovedesc regia din spatele acestui gest. Monica Iacob Ridzi a renuntat in urma unui calcul politic pragmatic. Scandalul gestionarii iresponsabile a banului public risca sa devina o bomba cu efect intarziat, care sa-i explodeze in fata lui Traian Basescu, in plina campanie electorala pentru un nou mandat de presedinte”. Integral in EvZ.

In „De ce sa muncesti cand iei spor de existenta?„, Cristian Ghinea afirma ca este la curent cu gandirea politica a taximetristilor romani. „De obicei, pozitiile sunt foarte diverse, dar in ultimele zile mi-a fost dat sa vad o unanimitate interesanta: daca sunt la radio stiri despre grevele spontane din magistratura, atunci urmeaza invariabil un potop de injuraturi dinspre omul de la volan. Registrul merge de la radicali (nu se mai satura cata spaga iau, baga-mi…) la moderati (dom’le, cand e criza tot astia cu salarii mari sunt nesimtiti!). Imi pare rau pentru magistrati, dar protestul lor nu va starni prea curand simpatie publica si pariez ca un ministru coltos care s-ar gasi sa dea afara pe capete din magistratura pentru greva ilegala ar deveni peste noapte foarte popular”. Integral in Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro