Sari direct la conținut

Politic Show: Scandalul "frunza": CSOP a facut cercetari in valoare de circa 800.000 de euro; Sesiunea extraordinara a Parlamentului nu incepe din cauza neintelegerilor intre putere si opozitie; Boc, catre prefecti: "Daca nu faceti concedieri, nu va mai dam bani"

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Hotnews
Politic Show, Foto: Hotnews

Boc, catre prefecti: „Daca nu faceti concedieri, nu va mai dam bani”. Guvernul va sista transferul de fonduri catre bugetele locale, in cazul in care administratiile nu modifica pana la jumatatea lunii august organigramele structurilor locale. Decizia a fost anuntata, astazi, de seful Executivului, premierul Emil Boc. El a amintit, in videoconferinta cu prefectii, ca data de 16 august este termenul limita pana la care autoritatile locale trebuie sa adopte noile organigrame, scrie EvZ.ro.

Scandalul „frunza”: CSOP a facut cercetari in valoare de circa 800.000 de euro. Scandalul brandului turistic al Romaniei e departe de a se fi terminat, iar superstitiosii care s-au aflat in delegatia Romaniei la Shanghai, unde a fost lansat, ar putea spune ca acesta poarta ghinion. Avionul cu care s-a intors ieri delegatia romana de la Shanghai a ratat prima decolare din cauza asezarii inadecvate a bagajelor si a plecat spre Bucuresti cu trei ore mai tarziu decat era programat. Nu au trecut prin aceste emotii insa ministrii Elena Udrea si Teodor Baconschi, care s-au intors mai devreme in tara. In alta ordine de idei, Ministerul Turismului a precizat ca partea de creatie a brandului a costat 94.600 de euro, diferenta pana la 900.000 de euro insemnand cercetarile de piata, care au fost efectuate, asa cum a aratat ziarul nostru, de catre CSOP, institutul de sondare care obisnuieste sa faca cerceari pentru PDL. Integral in Puterea.

In editorialul „Suspendati-l pe presedinte, ce naiba!„, Mircea Mihaies scrie: „In ciuda faptului ca au un „guvern perfect” (ca sa-l citez pe Adriean Videanu), pedelistii nu prea au chef sa guverneze. Nu e nimic neobisnuit in Romania. La noi, regula e cea contrarie: judecatorii nu au pofta sa judece, politistii sa pazeasca, vamesii sa vamuiasca si functionarii sa functioneze. Cat suntem in functii, avem alte prioritati: sa ne aranjam neamurile, sa ne cream ocazii de imbogatire, sa ne aratam incompetenta. Antipatia populara din ce in ce mai pronuntata aratata PDL-ului tocmai de aici provine: din prea-romaneasca aplecare spre amanarea deciziilor, din lipsa de fermitate si din incoerenta comunicatelor. Intr-atat sunt de derutati, incat au inghitit pana si momeala unui sindicalist care cerea supraimpozitarea articolelor jurnalistilor.” Integral pe EvZ.ro.

In editorialul „Inca un succes. Cum il gestionam?„, Lelia Munteanu scrie: „Pacat ca presedintele Basescu nu si-a putut permite calatoria in China. A fost frumos de tot. Asa o lansare de brand turistic n-a mai vazut Shanghaiul de la ultima pana de curent. Prezenta Elenei Cosanzeana, acompaniata de un cavaliere servente care aducea cu ministrul de Externe al Romaniei, a fost de mare impact. Nimic n-a contat (nici starea de elevatie etno-spirituala, nici patriotismul) pentru ziaristii care s-au repezit asupra evenimentului precum sacalii pe o cina festiva. Cica izotipul (frunza) din logo ar fi copiat de la un designer cu nume predestinat – Nules, care a plasat-o mai demult pe internet.” Integral in Gandul.

Cum sfideaza Boc „sondajele” si „simpozioanele”. Incurajandu-si partidul afectat de scaderea la 12-13% in sondaje, premierul Emil Boc i-a laudat pe „adevaratii politicieni si administratori” din PDL, in opozitie cu „unii si altii” preocupati doar de „simpozioane”. Deocamdata insa PDL si primul ministru au de facut ei insisi o serie de alegeri. Remanierea sau inlocuirea cabinetului Boc presupun si transarea unor mai vechi, dar din ce in ce mai ascutite conflicte interne. Partidul nu il poate inlocui pe Emil Boc, liderul PDL, sau pe Adrian Videanu, prim-vicepresedinte PDL, daca nu si-a gasit in interior alternative. Integral in Romania Libera.

Sesiunea extraordinara a Parlamentului nu incepe din cauza neintelegerilor intre putere si opozitie. La mai bine de o saptamana de la solicitarea presedintelui de convocare a unei sesiuni extraordinare, inca nu s-a stabilit cand va avea loc aceasta. Traian Basescu si-a exprimat dorinta de-a convoca Parlamentul in prima parte a lunii august, in principal pentru a reface legea ANI. Opozitia doreste insa si dezbaterea unor ordonante de urgenta si propuneri legislative pe teme fiscale, potrivit realitatea.net. Traian Basescu a anuntat, initial, ca doreste ca sesiunea extraordinara sa aiba loc in prima parte a lunii august. Dan Voiculescu, loctiitorul din Senat al lui Mircea Geoana, aflat in concediu, i-a cerut sefului statului in scris sa mentioneze, conform Regulamentului, durata sesiunii. Presedintele a precizat in raspuns ca atunci cand a cerut convocarea in prima parte a lunii, facea referire la perioada 1-15 august. Integral in Romania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro