Sari direct la conținut

Politic Show: Vanghelie, ministrul turismului electoral; Baronii PSD ameninta cu ruperea aliantei dupa alegeri; Ce dispute vor infrunta cei 33 de alesi ai Romaniei; Coalitia de la cap se impute

HotNews.ro

Baronii PSD ameninta cu ruperea aliantei dupa alegeri. Dupa alegerile de duminica, PSD va decide daca mai ramane sau nu alaturi de PDL. O parte a baronilor ii cer lui Mircea Geoana sa rupa protocolul de guvernare. Luni de dimineata a avut loc la sediul PSD o videoconferinta a conducerii par­ti­dului cu presedintii de filiale, pen­tru o analiza a campaniei electorale. Analiza s-a transformat insa intr-un concert de plangeri din partea sefilor de organizatii, suparati din cauza colaborarii proaste cu PDL. Nemultu­mi­rile baronilor locali, care au ame­nin­tat ca vor rupe protocolul cu PDL, au fost dezvaluite ieri de fratele lui Radu Mazare, senatorul Alexandru Mazare. Acesta a declarat ca dupa alegerile pen­tru PE va avea loc la Mamaia o sedinta a Comitetului Executiv al PSD in care se va decide daca partidul rupe sau nu protocolul de guvernare cu PDL, scrie Cotidianul.

Vanghelie, ministrul turismului electoral. In fiecare dimineata, din diferite colturi ale Bucurestiului, 10 autocare ticsite cu pensionari pleaca intr-o singura directie: statiunea Cheia, situata in Prahova, la poalele muntilor Ciucas. Excursia este organizata si platita de PSD Bucuresti si de Marian Vanghelie. Programul de excursii la Cheia se desfasoara deja de doua luni, ceea ce inseamna ca Vanghelie a plimbat la Cheia peste 25.000 de pensionari. Plecarile au loc de luni pana vineri pentru ca in weekend traficul este aglomerat. „Agentii de turism” ai lui Marian Vanghelie sunt tineri de la PSD Bucuresti care colinda la pas pietele si strazile Capitalei si-i invita pe pensionari sa se inscrie intr-un tabel pentru o excursie de o zi la Cheia, scrie EvZ.

Partidul lui Becali nu si-a lamurit situatia financiara pe 2008. PNG a cheltuit 5 milioane de lei si a avut donatii doar de 2,4 milioane. AEP a solicitat PNG-CD sa-si clarifice situatia banilor obtinuti in anul 2008, constatand faptul ca partidul lui Gigi Becali nu si-a publicat, pana in prezent, in Monitorul Oficial, cuantumul total al donatiilor si cotizatiilor, a precizat pentru NewsIn directorul AEP, Gheorghe Onogea. In urma solicitarii Agentiei NewsIn, oficialul Autoritatii Electorale Permanente a mai precizat ca PNG-CD nu a transmis nici Autoritatii situatia financiara pentru anul trecut, scrie Cotidianul.

Ce dispute vor infrunta cei 33 de alesi ai Romaniei. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, PDL(PPE) va trimite in Parlamentul European 10 europarlamentari, PSD (PSE) – tot atatia, PNL (ALDE) – sapte europarlamentari, UDMR (PPE)– numai doi. Alaturi de ei, independenta Elena Basescu. Misiunea celor 33 de reprezentanti va fi aceea de a participa la dezbateri extrem de complicate asupra viitoarelor legi europene. „R.l.” a selectat cateva astfel de directive-cheie, foarte controversate si pe cale sa devina legi in mandatul urmator al Parlamentului European. Citeste mai multe in Romania libera.

In „Nu stiu pentru cine, dar stiu de ce„, Robert Turcescu afirma ca „tuturor celor care isi bat capul cu intrebarea “de ce m-as duce sa votez?”, scrutinul de duminica, 7 iunie, nu le ofera un raspuns suficient de convingator. Sint alegeri europarlamentare, e vorba de a vota liste cu oameni ciudati, semanind cu pasarile migratoare, indivizi care aterizeaza, la propriu si la figurat, o data pe saptamina, in tara si care se ocupa acolo, la ei, la Bruxelles, cu treburi birocratice, functionaresti, carora e greu sa le gasesti o miza politica interna. Practic, istoria recenta a europarlamentarismului romanesc nu consemneaza nici o exceptie notabila de ins care sa se fi remarcat in ochii opiniei publice din tara pentru ispravile lui din Parlamentul European”. Integral in Cotidianul.

Eliade Balan, in „Coalitia de la cap se impute„, considera ca „cinstit ar fi ca Mircea Geoana sa recunoasca in fata electoratului faptul ca ii place mai mult in opozitie decat la prezidiul puterii, de vreme ce se plange tot timpul la televizor de coalitie. Declaratiile sale publice nu difera cu nimic de cele ale unui lider politic scos de la guvernare cu sase luni in urma de o alianta alcatuita din doua partide principial diferite. Mai degraba, il vad in rand cu Crin Antonescu daca ar fi sa iau in calcul inversunarea cand isi ataca partenerul in campania pentru alegerile europene si cum cere socoteala ministrilor democrat-liberali de pe pozitia de opozant al Cabinetului Boc. Cine il aude pentru prima oara poate ramane cu parerea ca Geoana nu realizeaza nici acum ca PSD este totusi in echipa cu PDL si ca exista un adversar, respectiv PNL, care sta la panda neintrerupt pentru a contesta Executivul chiar si fara sa aiba un motiv real”. Integral in Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro