Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Pentru australieni, lumea muzicii este o lume a barbatilor; Un investitor plateste 14,77 dolari pentru o actiune Facebook; 5 morti in urma atacurilor unui cartel de droguri impotriva fortelor mexicane; Prim-ministrul japonez dizolva Parlamentul

HotNews.ro

5 morti in urma atacurilor unui cartel de droguri impotriva fortelor mexicane. Autoritatile mexicane au interogat, duminica, unul dintre liderii cartelului La Familia, dupa ce gruparea a lansat o serie de atacuri impotriva politiei si a armatei, care s-au soldat cu 5 morti si 12 raniti. Ambuscadele au fost organizate de La Familia in 8 orase din statul Michoacan, sambata, pe parcursul a 10 ore, iar alte 2 atentate au avut loc duminica. Majoritatea atentatelor au avut loc in orasele in care au fost arestati mai multi primari suspecti de colaborare cu cartelul La Familia. Aceste incidente marcheaza inrautatirea razboiului impotriva drogurilor din Mexic, care s-a soldat cu mai mult de 11.000 de morti din decembrie 2006 pana acum, de cand presedintele Felipe Calderon a preluat puterea, scrie Washington Post.

Pentru australieni, lumea muzicii este o lume a barbatilor. Fiind invitati sa voteze cele mai bune 100 de melodii ale tuturor timpurilor, australienii au aratat ca lumea muzicii este una a barbatilor, excluzand complet din topul lor melodiile femeilor. Votul, la care au participat mai mult de 500.000 de persoane, a indicat o preferinta clara pentru rock, in detrimentul melodiilor pop, dance sau hip-hop. Cea mai apreciata melodie a fost „Smells like Teen Spirit” a trupei grunge Nirvana, urmata de „Killing in the Name”, de la Rage against the Machine. Michael Jackson s-a aflat si el in top cu doua melodii, „Thriller” aflandu-se pe pozitia 26, iar „Billie Jean” pe 41. Insa Diana Ross, Kylie Minogue sau Madonna nu au intrat in top. Singurele femei care au fost reprezentate in clasament au fost acelea care au cantat cu trupe ca the Pixies si Massive Attack, scrie AFP.

Prim-ministrul japonez dizolva Parlamentul si cere organizarea alegerilor generale. Taro Aso, prim-ministrul japonez, a incercat sa amane organizarea alegerilor nationale, in speranta ca nemultumirea electoratului fata de el si de partidul de la putere va trece in timp. Insa, dupa ce partidul sau, Partidul Democrat Liberal, a pierdut alegerile locale in 5 circumscriptii, culminand cu infrangerea in Tokyo, Aso a decis sa abandoneze tehnica amnarii si sa ceara organizarea alegerilor generale luna viitoare. Taro Aso, care se afla la putere de numai 10 luni, a facut foarte multe gafe si este foarte putin probabil ca el si partidul sau sa mai poata castiga alegerile. Pierderea alegerilor de catre Partidul Democrat Liberal ar marca un punct important in politica japoneza, care a fost dominata de un singur partid aproape neintrerupt de la jumatatea anilor 1950 pana acum, scrie Washington Post.

Un investitor plateste 14,77 dolari pentru o actiune Facebook. Digital Sky Technologies va plati 14,77 dolari pentru o actiune Facebook, aceasta tranzactie evaluand cea mai populara retea de socializare la 6,5 miliarde de dolari. DST va cumpara actiunile de la fosti si actuali angajati ai Facebook si reprezinta o afacere care nu are legatura cu investitia de 200 de milioane de dolari pe care a anuntat-o in luna mai. In urma celor doua tranzactii, DST va avea in total 3,5% din Facebook, a declarat o sursa pentru Reuters. Mark Zuckerberg, CEO la FB a confirmat stirea, declarandu-se multumit ca pretul oferit de DST este mult mai mare decat se astepta.

Dick Cheney a ordonat o operatiune CIA la limita legalitatii, ascunsa Congresului. Fostul vice-presedinte al SUA, Dick Cheney, a ordonat o operatiune CIA ascunsa Congresului, intrucat presupunea asasinarea membrilor Al-Qaeda in tari prietene, fara stirea guvernelor acestora, au declarat fosti oficiali din serviciile secrete. Acestia au declarat ca ordinul de a asasina membrii Al-Qaeda a fost directionat atat catre CIA, cat si catre armata. Sursele au declarat, potrivit The Guardian, ca CIA nu a pus planul in aplicare, insa acest lucru a fost facut de catre armata.

In anul 2030, masinile electrice ar putea domina soselele SUA. Vanzarile de masini electrice ar putea creste cu pana la 86% pana in 2030, cu o conditie: consumatorii sa nu fie nevoiti sa-si cumpere ei insisi baterii, arata un studiu realizat de Universitatea Berkeley din California. Au aparut, astfel, idei noi de afaceri in domeniu, asa cum este cea imaginata de compania Better Place, care propune o oferta inspirata din afacerile cu telefoane mobile. O familie care cumpara o masina electrica beneficiaza de un numar de kilometri inclusi in contract, bateria masinii urmand sa fie proprietatea companiei Better Place, care se ocupa si de instalarea statiilor de incarcare, precum si de schimbarea bateriei atunci cand este necesar, scrie Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro