Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Penuriile de alimente si energie vor crea "furtuna perfecta"; Impozit de 90% pe primele acordate de companiile care au primit ajutor financiar din partea Guvernului SUA, iar sase opere necunoscute ale lui Shakespeare au fost scoase la lumina

HotNews.ro

Proteste contra politicii economice a presedintelui Nicolas Sarkozy. Sute de mii de oameni au participat, in principalele orase din Franta, la marsuri de protest, fata de masurile economice ale presedintelui Nicolas Sarkozy. La Paris, Lyon si Marsilia, au fost organizate mitinguri, cu zeci de mii de demonstranti. In intreaga tara, greva generala de o zi a perturbat serios transportul public. Cele mai multe scoli au fost inchise. Nemultumirea francezilor este determinata de cresterea constanta a somajului si de sumele mari acordate de Guvern, pentru a ajuta bancile si intreprinderile aflate in dificultate financiara. Sindicatele cer statului sa intervina pentru protejarea locurilor de munca si mentinerea actualului nivel al salariilor. Guvernul, care a anuntat luna trecuta, un pachet de 3,5 miliarde de dolari, pentru ajutorarea familiilor defavorizate, afirma ca nu mai are bani sa satisfaca cererile protestatarilor, scrie BBC.

Sase opere necunoscute ale lui Shakespeare au fost scoase la lumina. Dr. John Casson, un cercetator britanic independent, sustine ca a identificat sase opere necunoscute pana acum ale marelui dramaturg William Shakespeare. Anuntul vine la doar cateva zile dupa ce la Londra a fost expus singurul tablou care il reprezinta pe misteriosul autor al celor mai valoroase piese de teatru create vreodata, informeaza Descopera.

Anestezie rahidiana fara risc. Personalul medical poate sa invete acum delicata procedura de a face o anestezie rahidiana folosind un simulator special conceput pentru acest lucru. Dispozitivul recreaza contactul cu coloana vertebrala cu ajutorul unui ac virtual si al graficii pe calculator. Aparatul a fost conceput de oamenii de stiinta de la Universitatea Limerick din Irlanda. Aceasta procedura este destul de periculoasa deoarece poate sa afecteze coloana vertebrala a pacientului. Potrivit oamenilor de stiinta, inventia reprezinta un pas foarte important in procesul de invatare a acestui tip de anestezie de personalul medical care nu are experienta in efectuarea ei si ar putea fi folosit pe scara larga in trei ani, noteaza BBC.

Penuriile de alimente si energie vor crea „furtuna perfecta”, spune profesorul John Beddington. Cresterea populatiei, restrangerea resurselor energetice si penuriile alimentare vor crea „furtuna perfecta” pana in anul 2030, spune consilierul stiintific al guvernului britanic, profesorul John Beddington. Consecintele vor fi teribile, sustine profesorul. Cererea de energie si alimente va creste cu 50% pana in anul 2030 si cea de apa potabila cu 30%, in timp ce populatia mondiala va depasi 8,3 miliarde de locuitori, va spune dl Beddington la conferinta Sustainable Development UK 09, ce va avea loc la Londra. El spune ca pentru contracararea acestor evolutii, este nevoie sa fie sporite culturile rezistente la infectii si de ameliorarea practicilor, de proceduri optimizate de recoltare. Profesorul Beddington avertizeaza ca „furtuna” va crea razboaie, framantari si migratie in masa, informeaza The Telegraph.

FMI spune ca economia lumii s-ar putea contracta cu 1%. FMI a spus, joi, ca economia globala s-ar putea contracta cu pana la 1% anul acesta, cea mai mare scadere din ultimii 60 de ani, indemnand la masuri puternice de stimulare a economiei si criticand planul propus de SUA. Facand apel la coordonarea asistentei, FMI a fost critic la adresa planului de stabilitate financiara prezentat de secretarul american al Trezoreriei. In raportul privind tarile G20, FMI prognozeaza o restabilire modesta la inceputul anului viitor in cazul in care tarile vor reusi sa stabilizeze sistemul financiar si cu conditia unui sprijin fiscal suficient. Mai mult, conditiile de credit ar trebui ameliorate, colapsul pietei imobiliare a SUA ar trebui sa-si atinga limita si preturile mici la petrol si comoditati ar trebui sa se mentina. FMI face apel la un efort global coordonat pentru resuscitarea economiei mondiale, folosind pachete mari de stimulente si in acelasi timp luand masuri de prevenire a unei derive a deficitelor. Avertizeaza insa ca sperantele in relansarea inainte de mijlocul anului viitor scad si ca intarzierea revirimentului ar putea provoca o intensificare a recesiunii, noteaza BBC.

Eurocrati in practica la ferma. Iata un lucru ce va fi pe placul agricultorilor, de obicei enervati de complexitatea deciziilor „eurocratilor” care le perturba obisnuintele activitati. Functionarii din Directia generala a agriculturii de la Bruxelles vor trebui sa faca practica la ferme – a anuntat miercuri 18 martie comisarul european al agriculturii, Mariann Fischer Boel. Multi functionari, proveniti din randul absolventilor de universitate, nu au avut niciodata ocazia sa vada cum se lucreaza la fata locului. Programul, botezat deocamdata „experienta recoltelor”, va incepe in 2010 pe baza de voluntariat, informeaza Le Monde.

Impozit de 90% pe primele acordate de companiile care au primit ajutor financiar din partea Guvernului SUA. Camera Reprezentantilor din Congresul SUA a votat impunerea unui impozit de 90% pe primele acordate de companiile care au primit ajutor financiar din partea guvernului american. Decizia survine dupa ce americanii s-au aratat extrem de indignati cand au aflat ca gigantul asigurarilor americane, compania AIG, a platit angajatilor sai prime totalizand 165 de milioane de dolari, printre premiati numarandu-se si multi dintre cei care au adus firma in pragul falimentului, scrie BBC.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro