Sari direct la conținut

Prima reacție a Kremlinului, după retragerea lui Joe Biden: „Prioritatea pentru noi este operaţiunea militară specială” din Ucraina

HotNews.ro
Prima reacție a Kremlinului, după retragerea lui Joe Biden: „Prioritatea pentru noi este operaţiunea militară specială” din Ucraina
Dmitri Peskov, secretarul de presă al președinției ruse, într-un interviu la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), 7 iunie 2024. Sursa foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Rusia monitorizează cu atenţie situaţia din SUA, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială, dar prioritatea rămâne „operaţiunea militară specială” din Ucraina, a reacționat duminică seară Kremlinul, potrivit News.ro.

„Mai sunt încă patru luni până la alegeri, iar aceasta este o perioadă lungă de timp în care se pot schimba multe”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, citat de Reuters și The Guardian.

„Trebuie să fim răbdători şi să monitorizăm cu atenţie ceea ce se întâmplă. Prioritatea pentru noi este operaţiunea militară specială”, a declarat Peskov, referindu-se la războiul din Ucraina.

Președintele Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din campania de realegere în funcţia de preşedinte al SUA, afirmând că acest lucru „este în interesul partidului meu şi al ţării”. Ulterior, el și-a anunțat susținerea pentru vicepreședinta Kamala Harris.

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 5 noiembrie, Donald Trump, a declarat duminică la postul de televiziune CNN că este de părere că vicepreşedinta Kamala Harris va fi mult mai uşor de învins în scrutinul din noiembrie decât Joe Biden, potrivit Reuters.

De altfel, Donald Trump l-a descris pe Joe Biden ca fiind „de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre” și că el cu siguranță nu era „apt să slujească țara”.

INTERVIURILE HotNews.ro