Sari direct la conținut

Profil de proiect cu fonduri UE: Intreprinderi simulate ale studentilor/ "Intarzierile in evaluare au dus la scurtarea proiectului cu 1 an"

HotNews.ro, EurActiv.ro
Stand firma simulata a studentilor, Foto: EurActiv.ro
Stand firma simulata a studentilor, Foto: EurActiv.ro

​​Prin proiectul SIMPRACT, cei zece parteneri implicati, doua organizatii patronale si opt universitati, urmaresc sa-i invete pe studenti in mod practic cum sa devina antreprenori. Minimum 2250 de studenti urmeaza sa dezvolte firme simulate sau sa implice in activitatea acestora. Primul targ de intreprinderi simulate ale studentilor s-a desfasurat vineri, 20 februarie la Universitatea Politehnica din Bucuresti.Proiectul are o valoare totala de peste 17 milioane lei, finantat prin POSDRU si este in desfasurare pana in noiembrie 2015. Planurile beneficiarilor au fost insa incurcate inca de la inceput fiindca, asa cum spune profesorul Ovidiu Nicolescu, manager de proiect, intarzierile in evaluarea si contractarea proiectului au determinat scurtarea cu nu mai putin de un an a perioadei de activitati.

Prelungirea implementarii nu este posibila fiindca finalul anului 2015 este termenul final de implementare pentru toate proiectele cu fonduri europene.

27 de intreprinderi simulate create de studenti din cele opt universitati partenere si-au prezentat activitatea la standuri, in cadrul Universitatii Politehnica, la primul targul national din cadrul proiectului. Studentii care au infiintat aceste companii, printr-o metodologie europeana, au ales domenii variate, de la consultanta in afaceri si IT pana la comert sau productie textile.

Intreprinderea chiar functioneaza, au explicat pentru EurActiv studentele de la Universitatea Tehnica Gh.Asachi din Iasi care au infiintat firma simulata MODATEX SRL. „Avem un mic atelier de productie, dotat cu sprijinul Universitatii. Cream imbracaminte pentru tineri, la moda, iar produsele le vindem la preturi accesibile”, au explicat reprezentantele firmei prezente la targul de la Politehnica.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro