Sari direct la conținut

Programul Rabla Clasic 2023 – Prima de casare ar putea crește cu 15%

HotNews.ro
Rable, Foto: Adam Radosavljevic, Dreamstime.com
Rable, Foto: Adam Radosavljevic, Dreamstime.com

​Ministrul Mediului anunţă că a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local pentru 2023 și că există bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare pentru Rabla Clasic.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunţat marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că pregăteşte programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local, el afirmând că anul trecut s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani şi că Guvernul şi-a asumat că va scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie, iar ţinta va fi atinsă la finalul acestui an, scrie News.ro.

Ministrul a mai spus că a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, astfel că anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România. „Avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare”, a spus Tanczos Barna.

Reamintim că în 2022, prima de casare era de 6.000 de lei în Rabla Clasic, pentru o mașină mai veche de șase ani, înmatriculată în România.

„Aveţi posibilitatea ca până săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să veniţi cu o informare legată de modul în care putem să continuăm programul Rabla şi dacă există, de asemenea, posibilităţi pentru modificarea în bine a acestor programe” a spus premierul Nicolae Ciucă. Ministrul mediului a anunţat că `a început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local”.

Tanczos Barna a afirmat că, în cazul Programului Rabla Clasic, care oferă bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea cumpărării de maşini clasice, noi, există bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare.

”Aşa cum şi dvs aţi discutat la Dacia, cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o, avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În acelaşi timp, creştem bugetul pentru maşinile electrice. Conform discuţiilor cu producătorii dee mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate şi o evoluţie predictibilă în timp. Am stabilit cu dânşii acum doi ani, pe patru ani, un program care ajută atât sectorul cât şi cetăţenii în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi. Anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România, a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, datorită programelor derulate prin AFM, s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani, deci parcul auto din România se întinereşte”, a spus ministrul Mediului.

Sursa foto: Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro