Sari direct la conținut

Remember

HotNews.ro

Surse sunt cu duiumul. Intrebarea este ce au avut in cap cand incercau sa ne linisteasca aiurea ca stam bine si ca nu ne trebuie bani, acorduri, FMI. Ce diferenta e intre premierul ungur care a admis ca a mintit ca sa`si salveze Guvernul si unii oficiali care n`au recunoscut in ruptul capului ca stam infinit mai prost decat ni se spune? scrie Dan Popa pe blogul sau.

Cum sa am incredere in oamenii de la cel mai inalt nivel, in asemenea coditii? Ca unul care munceste ca prostul si vede ca banii lui valoreaza tot mai putin si merg sa acopere tot felul de gauri economice pe care nu eu le`am dat, sigur ca ma simt furat. Cred ca a venit vremea sa se mai primeneasca ceva in fruntea unor institutii.

Despre Boc n`am scris nimic, ca saracul el doar transmite ceea ce Basescu gandeste. Nici despre Geoana (da,da, cel care visa rachete in spatiu sau zeci de mii de euro dati romanilor care se intorc), intrucat personajul a iesit din comicsuri si intr`acolo se va intoarce. In rest, ramane cum am vorbit. Lideri romani, aproape ca va respect!

Basescu. Aici

“Ultimul lucru pe care il va face Romania va fi sa se imprumute la FMI. Economia Romaniei nu mai poate fi asezata in matricea Fondului. Am convingerea ca avem alte solutii decat FMI”

“Eu refuz categoric varianta prin care România s-ar duce acum la FMI să spună: avem nevoie de 10 miliarde”, a spus Băsescu. Şeful statului spune că nu vrea ca România să apeleze la FMI întrucât îi este foarte greu să accepte ideea că “ne întoarcem înapoi, la mijlocul anilor ‘90, când împrumutam bani de la FMI.

Isarescu. Aici

Nu avem nevoie de credit de la FMI. Avem lichiditate, avem rezerve suficiente.

Varianta unui acord stand-by, aceasta umbrela neutilizata, cu un comision de neutilizare de 25%, presupune aparitia unor costuri suplimentare de sute de milioane de euro. Cine le acopera?

Împrumutul de la FMI nu se poate lua pur şi simplu, deoarece ar fi vorba despre o infuzie de sume mari. Ca să nu facem emisiune de monedă, să avem apoi presiune pe inflaţie, noi am lua valuta de la FMI şi am schimba-o în contul nostru de la Washington, punând în loc leii corespondenţi”, a explicat Isărescu.

Citeste si comenteaza peblogul lui Dan Popa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro