Robert Negoita explica de ce a pus celebrele borduri rosii, suprainaltate, de-a lungul marilor bulevarde din sector: Ii vom impiedica pe soferii care parcau pe spatiul verde sa o mai faca de acum inainte
Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a explicat pe pagina de Facebook de ce a pus celebrele borduri (diafragme) rosii, suprainaltate, de-a lungul marilor bulevarde din sector. Edilul spune ca era nevoie de aceasta investitie deoarece bordurile vechi erau degradate, lasand noroiul din zona cu spatiu verde sa se scurga pe sosea. In plus, diafragmele noi, mai inalte, vor impiedica soferii sa parcheze pe spatiile verzi, mai spune Negoita, care nu a precizat insa cati bani se cheltuiesc in acest scop.
„“De ce am inlocuit bordurile cu diafragme? De ce sunt asa de inalte? De ce sunt colorate?”, sunt intrebarile pe care le primesc despre lucrarile de modernizare din sector. Am pus diafragme in locul bordurilor duble, suprapuse, printre care crestea iarba si erau inestetice. De asemenea, am inlocuit bordurile care delimiteaza scuarurile si care s-au degradat in timp, lasand noroiul din zona cu spatiu verde sa se scurga pe sosea. Si tot cu ajutorul diafragmelor ii vom impiedica pe soferii care parcau pe spatiul verde sa o mai faca de acum inainte. Cu aceste diafragme am delimitat si aleile principale de spatiul verde dintre blocuri. Prin gardurile fara o baza solida de beton si adesea indoite si ruginite, noroiul se scurgea cu usurinta pe alei. Ca sa prevenim toate situatiile descrise mai sus, era nevoie ca diafragmele sa fie inalte. Altfel, ar fi fost ineficiente si, din nou, trecute cu usurinta cu vederea de catre soferi. In plus, aceste diafragme sunt din beton, care e cel mai rezistent material din constructii, asa ca vor avea o durata foarte lunga de viata”, a explicat Negoita.
Acesta este de parere ca indiferent de culoarea aleasa, tot ar fi existat critici. „Am avut de ales intre a pune obisnuitele betoane gri si aceste diafragme colorate, care sa aduca mai mult dinamism felului in care arata Sectorul 3. Stiu ca orice culoare as fi ales impreuna cu echipa de arhitecti cu care ma consult, ar fi existat voci care sa o conteste. Dar nu ma deranjeaza, ba chiar ma ajuta sa imi scrieti sau trimiteti fotografii cu lucrari la care executia vi se pare ca lasa de dorit. Astfel, eu pot sa cer verificarea lucrarii si eventual refacerea ei. Acolo unde se va dovedi ca firma nu a inteles corect planul sau a executat gresit lucrarea, va suporta refacerea acesteia din propriul buzunar”, a mai spus primarul sectorului 3.
HotNews.ro a scris despre schimbarea bordurilor din sectorul 3 aici.