Sari direct la conținut

Romania, Ungaria, Bulgaria si Austria analizeaza soarta proiectului Nabucco

HotNews.ro

Ministrii economiei din Romania, Ungaria, Bulgaria si Austria s-au intalnit pentru a discuta despre proiectul Nabucco, transmite publicatia azera trend.az. „O intalnire formala intre ministrii economiei din Romania, Bulgaria, Ungaria si Austria are loc astazi (n.red. 19 ianuarie) la Viena. Subiectul principal de discutie este Nabucco”, precizeaza publicatia.

Sunt purtate discutii despre situatia actuala a proiectului, precum si despre masurile care ar putea fi luate in continuare pentru punerea lui in aplicare.

Ministrul roman, Ion Ariton, se va intalni si cu CEO-ul austriac OMV Gerhard Roiss.

Proiectul Nabucco este puternic sustinut de Uniunea Europeana, fiind vazut ca fiind principala modalitate de a reduce dependenta Europei de gazele rusesti. „Suntem increzatori ca Nabucco ofera cea mai buna ruta pentru exportul gazelor naturale din Azerbaijan si alte surse. Nabucco este proiectul european emblematic in coridorul de gaze naturale din Europa de Sud – Est”, a declarat Reinhard Mitschek, Managing Director, NABUCCO Gas Pipeline International GmbH.

Nabucco reprezinta o noua cale de transport a gazelor naturale din Asia spre Europa, ocolind Rusia. Nabucco va conecta direct cele mai bogate regiuni ale lumii in resurse de gaze naturale – Regiunea Caspica si Orientul Mijlociu – cu pietele din Europa. Conducta va face legatura intre granita de est a Turciei si Baumgarten, Austria, unul dintre cele mai importante terminale de gaze naturale din Europa Centrala, via Bulgaria, Romania si Ungaria.

Pentru actionarii Nabucco, Azerbaidjan reprezinta cel mai important posibil furnizor de gaze.

Proiectul Nabucco a facut un progres in iunie cand Cadrul legal pentru Gazoductul Nabucco a fost finalizat prin semnarea, in Kayseri, Turcia, a Acordurilor de Sprijin al Proiectului intre NABUCCO Gas Pipeline International GmbH si ministerele implicate din cele cinci tari de tranzit (Austria, Bulgaria, Ungaria, Romania si Turcia).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro