Rusia a încheiat un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia / Înțelegeri încheiate și cu producători din Spania, Franța și Germania – UPDATE
- Redactia Hotnews
Rusia face progrese cu planurile sale de a produce propriul său vaccin împotriva Covid-19 în Europa, ajungând la un acord pentru a produce vaccinul Sputnik V în Italia, pe fondul unor discuţii suplimentare cu Germania şi Franţa, transmit Bloomberg și Agerpres.
UPDATE: Kirill Dimitriev, șeful Fondului suveran de investiții al Rusiei care produce vaccinul Sputnik V, a anunțat că înțelegeri au fost parafate și cu producători din Spania, Franța și Germania fără a oferi însă mai multe detalii.
Firma Adienne Pharma & Biotech SA a semnat un acord pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 la facilitatea sa de producţie din regiunea Milano, a declarat marţi fondatorul şi preşedintele acestei companii cu sediul în Elveţia, Francesco Di Naro.
Acordul semnat de Adienne Pharma & Biotech SA cu fondul suveran al Rusiei, RDIF, este primul acord de producţie în Europa pentru vaccinul Sputnik V.
Chiar dacă Rusia a fost prima care a aprobat utilizarea unui vaccin împotriva Covid-19 pentru publicul larg, a fost mai lentă decât unii dintre rivalii săi când vine vorba de majorarea producţiei.
Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam.
După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.
„Sunt multe regiuni din Italia care sunt entuziasmate la ideea de a primi vaccinul Sputnik, pe care vor de asemenea să îl producă. Avem un parteneriat în Germania şi discutăm de asemenea cu mai multe companii franceze”, a declarat duminică directorul fondului suveran al Rusiei, Kirill Dmitriev pentru postul italian de televiziune Rai3.
Dmitriev, care este responsabil şi pentru lansarea la nivel internaţional a vaccinului Sputnik V, a estimat că producţia în Italia ar putea demara în luna iunie.
Calendarul va depinde însă de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor italiene de reglementare iar Francesco Di Naro a precizat că, pentru moment, nu poate să stabilească o ţintă de producţie.
Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului, cum ar fi Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută.
Republica Cehă şi Slovacia au comandat şi ele vaccinul din Rusia.
Citește și: