Sari direct la conținut

Rusia: Vaccinul Sputnik va costa mai puțin de 20 de dolari de persoană / Anul viitor vor putea fi produse 1 miliard de doze

HotNews.ro
Rusia: Vaccinul Sputnik va costa mai puțin de 20 de dolari de persoană / Anul viitor vor putea fi produse 1 miliard de doze

Vaccinul rusesc anti-Covid-19 Sputnik V va costa mai puțin de 20 de dolari de persoană la nivel internațional, iar Kremlinul intenționează să producă peste un miliard de doze în țară și în străinătate anul viitor, potrivit informațiilor oficiale prezentate de Reuters.

Vaccinul Sputnik este administrat în două doze, iar fiecare va costa mai puțin de 10 dolari, a anunțat contul oficial de Twitter al Spuntik V. Pentru cetățenii ruși, vaccinarea va fi gratuită.

Anunțul privind prețul vine într-un moment în care Rusia caută să majoreze distribuția și producția vaccinului.

Kiril Dmitriev, șeful fondului rusesc de dezvoltare care l-a finanțat, a declarat că Moscova și partenerii săi străini vor avea capacitatea de a fabrica anual peste un miliard de doze începând din 2021, de ajuns pentru a vaccina mai mult 500 de milioane de oameni.

Prețul pe piața internațională anunțat marți pentru Sputnik V este mai mic decât al altor rivali occidentali – precum cel al Pfizer-BioNTech, ce va costa 15,5 euro per doză – dar mai scump decât vaccinul AstraZeneca, ce va fi vândut în Europa cu circa 2,5 euro.

Oficialii ruși au spus marți că țara lor a primit solicitări de la peste 50 de țări pentru cel puțin 1,2 miliarde de doze de Sputnik V.

Vaccinul ”Sputnik V”, alternativa rusească la vaccinurile occidentale, va fi de câteva ori mai ieftin decât cele produse de companiile Pfizer şi Moderna şi va putea fi transportat începând din luna februarie la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius, a declarat luni agenţiei EFE Kiril Dmitriev.

Președintele rus Vladimir Putin le-a transmis sâmbătă celorlalți șefi de stat participanți la summitul online G20 că Rusia este pregătită să furnizeze vaccinul său ”Sputnik V” și altor state care au nevoie de el pentru a combate pandemia de COVID-19.

Comisia Europeană a avertizat, joi, Ungaria că administrarea vaccinului anticoronavirus importat din Rusia generează riscuri medicale și ar putea afecta încrederea publică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro