Sari direct la conținut

Sangele varanului de Komodo contine o molecula care ar putea oferi un nou tratament pentru ranile infectate

HotNews.ro
Dragonul de Komodo, Foto: Wikipedia
Dragonul de Komodo, Foto: Wikipedia

Dragonul de Komodo, cunoscut si sub denumirea de varanul de Komodo, se gaseste pe cinci insule din Indonezia si are mai mult de 80 de tulpini bacteriene in cavitatea sa bucala, inclusiv unele care provoaca septicemie. Reptila nu este, insa, afectata de aceste bacterii. Potrivit unui nou studiu, sangele sau contine o molecula din care este posibila obtinerea unui tratament pentru ranile infectate, anuntaBBC.

Sangele dragonului de Komodo contine un compus semnificativ care, potrivit oamenilor de stiinta, ar putea oferi un nou tratament pentru ranile infectate.

Saliva reptilei contine multe tipuri de bacterii, care, insa, nu o afecteaza.

Oamenii de stiinta de la Universitatea George Mason din SUA au creat un compus sintetic bazat pe o molecula din sangele dragonului de Komodo, care a avut activitate antimicrobiana. Astfel, acest compus a avut efect asupra soarecilor, vindecandu-le ranile infectate.

Studiul sugereaza ca proteina ar putea fi dezvoltata, in viitor, intr-un antibiotic. Cercetatorii sunt de parere ca acesta ar putea fi un pas inainte in incercarea de a gasi noi antibiotice, necesare pentru lupta impotriva agentilor patogeni multirezistenti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro