Scurtmetrajul Meda in selectia oficiala a Festivalului de Film de la Rotterdam
Scurtmetrajul Meda, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în cadrul programului As Long as It Takes: Short, al Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam, care se va desfășura între 27 ianuarie și 7 februarie 2016, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.
Programul As Long as It Takes: Short 2016 cuprinde scurtmetraje din toată lumea, grupate în compilații cu tematici diferite. Meda este singurul scurtmetraj din România prezentat în acest program și va fi proiectat în cadrul compilației Short Stories: Words of Wisdom, Words of Strife alături de alte trei scurtmetraje- Nuestro mar, regia Eileen Hofer, Love Story Not, regia Yosep Anggi Noen, Kwassa Kwassa, regia Tuan Andrew Ngyen & Superflex.
Personajul eponim al scurtmetrajului Meda este o fată de 13 ani, aflată în plasament familial de la vârsta de 5 ani. Acum, după moartea mamei adoptive, Meda trebuie să se întoarcă la orfelinat. Într-un sistem social bolnav, tatăl ei adoptiv nu se poate împăca cu gândul că o va pierde.
Scurtmetrajul îi are în rolurile principale pe Radu Zetu și Florin Zamfirescu, alături de Monica Davidescu, Mircea Rusu, Rodica Negrea, Andreea Gramoșteanu, Meda Guță și Ingrid Micu-Berescu. Cătălin Simioană semnează imaginea, Ștefan Pârlog montajul, Sorin Neagu sunetul, iar Adriana Popa costumele.
Meda este un scurtmetraj independent, produs de Domestic Film.
Regizorul Emanuel Pârvu este absolvent de UNATC, clasa Prof. Gelu Colceag. El semnează regia a 5 scurtmetraje: O familie… (2009), Pui, cartofi prăjiți și-o cola (2012), Retur (2013), 2 (2014) și Meda (2015), selectate și premiate la importante festivaluri de film din România și din afară: Festivalul de Film de la Sarajevo, Festivalul de Film de la Valladolid, Festivalul de Film de la Trieste, Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, TIFF.
Emanuel Pârvu este de asemenea cunoscut ca actor- din Amintiri din Epoca de Aur, regia Cristian Mungiu, Artă, regia Adrian Sitaru sau Portretul luptătorului român la tinerețe, regia Constantin Popescu.
Se află în prezent în pre-producție cu filmul său de debut în lungmetraj.
Aflat la cea de-a 45- a ediție, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam este unul din cele mai importante festivaluri de film din lume, cu principala secțiune competițională de lungmetraj dedicată de regizorilor aflați la debut sau la al doilea film. Hivos Tiger Awards Competition este recunoscută și ca o importantă platformă internațională de susținere a filmelor independente prin piața de co-producții CineMart și prin Fondul Hubert Bals.