Sari direct la conținut

Senatul SUA a aprobat joi proiectul de lege pentru finanţarea guvernamentală de 1.700 de miliarde de dolari

HotNews.ro
Senatul SUA, Foto: Clarence Holmes Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
Senatul SUA, Foto: Clarence Holmes Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Senatul a aprobat joi un proiect de lege pentru finanţarea guvernamentală în valoare de 1.700 de miliarde de dolari, trimiţând legislaţia Camerei Reprezentanţilor, unde ar urma să fie adoptată până la termenul limită de vineri seara, pentru a evita o închidere parţială a guvernului federal, transmite News.ro citând CNBC.

Proiectul de lege de 4.155 de pagini va oferi 772,5 miliarde de dolari pentru programele discreţionare care nu sunt legate de apărare şi 858 de miliarde de dolari pentru apărare, conform rezumatului publicat la începutul acestei săptămâni de preşedintele Comisiei pentru credite a Senatului, senatorul Patrick Leahy.

Cifrele reprezintă o creştere de aproximativ 5% a cheltuielilor non-apărare şi o creştere cu 8% pentru programele de apărare şi Pentagon.

Pachetul legislativ conţine, de asemenea, 44,9 miliarde de dolari pentru ajutor militar, umanitar şi economic pentru Ucraina.

Totalul include fonduri pentru reumplerea stocurilor Pentagonului de arme trimise de SUA în Ucraina, împreună cu ajutor suplimentar pentru aliaţii NATO.

Votul Senatului a avut loc la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a călătorit la Washington şi a ţinut un discurs istoric la o reuniune comună specială a Congresului.

Îmbrăcat în haine şi bocanci militari, el a cerut parlamentarilor să continue să finanţeze „războiul de independenţă” al ţării sale împotriva forţelor invadatoare ruseşti.

În plus faţă de asistenţa Ucrainei, măsura oferă finanţări noi de 40 de miliarde de dolari pentru state şi rezervaţii tribale, pentru a ajuta comunităţile din întreaga ţară să se recupereze după dezastre naturale, cum ar fi incendiile şi furtunile majore.

De asemenea, revizuieşte Legea federală electorală, o lege din 1887 pe care fostul preşedinte Donald Trump şi aliaţii săi au încercat să o folosească pentru a anula rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 pe care Trump le-a pierdut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro