Sari direct la conținut

Sotia lui Demis Roussos vrea sa promoveze potentialul turistic al zonei Turda

TurdaNews

Fiul Lui Ion Ratiu a decis sa se implice mai activ in viata comunitatii stramosilor sai, care este si locul in care tatal sau a solicitat sa fie ingropat. Prin Fundatia Ratiu, Indrei Ratiu a inaugurat un Centru International de Studii Democratice si vizeaza dezvoltarea turismului in zona.

Un prim pas a fost aducerea la Turda a Pamelei Roussos, care sa faca o apreciere a potentialului turistic.

Pamela Roussos considera ca „Turda are foarte multe monumente si zone frumoase, de mare interes pentru turismul international”, dar ca „marketingul turismului trebuie regandit aici, pentru a fi apreciat in strainatate”, deoarece „adevarata bogatie a acestei zone este potentialul turistic si acesta trebuie valorificat la maximum”.

Pamela Roussos a fost insotita de Remus Posteiu, cu care lucreaza impreuna la o firma ce se ocupa de promovarea imaginii. Acesta a spus ca in scurt timp va prezenta un plan pe termen lung, care „sa prinda in el mai multe din visurile domnului Ratiu”, si un plan pe termen scurt, prin care sa se arate ca se poate face ceva cu „potentialul imens” al zonei.

„Mocanita” va fi repusa in functiune!

O prioritate a strategiei de promovare a turismului in zona Turda este repunerea in functiune a trenului pe linie ingusta „Mocanita”. Pamela Roussos si Remus Posteiu au fost la Bucuresti pentru a discuta cu responsabili din Ministerul Transporturilor.

„Repunerea ei in functiune ar fi o mare prioritate. Sa nu uitam ca in Elvetia exista o mocanita care circula si o localitate de acolo traieste doar de pe urma acestui tren, care aduce mii de turisti in fiecare an.

Si atunci ma intreb: la noi de ce nu ar fi posibil? Care avem si Scarisoara, si Campeniul, si Pestera Ursilor si posibilitati de schi la Baisoara?”, s-a intrebat, retoric, Indrei Ratiu.

Posibilitati inca neexploatate

Remus Posteiu considera ca turismul in Romania nu este promovat in cel mai fericit mod. Specialistul in promovarea imaginii apreciaza ca exista potential pentru a se oferi turistilor tot felul de „bogatii”: speologie in pesteri, sport extrem, vacante gastronomice, un tur al obiectivelor religioase, vacante pentru vanatori sau pentru cei apropiati de cultura.

Posteiu a oferit ca exemplu un alt proiect demarat de la zero, in Grecia. Localitatea Arahova, unde traiesc vlahi, un sat de munte, a fost ridicat economic si traieste acum prin turism. Si acolo, s-a inceput cu 2-3 actiuni, care au demarat totul. In scurt timp, cei doi vor veni cu un plan concret de exploatare a potentialului turistic, pentru a demonstra ca „se poate”.

(Material realizat dupa un interviu acordat postului Radio Transilvania Turda)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro