Sari direct la conținut

Starwood Hotels Inc negociaza detaliile intrarii in Romania

Saptamana Financiara

Actionarii Imopost Development SA ar putea anunta, in scurt timp, un parteneriat pentru operarea hotelului de cinci stele ce va fi construit pe Calea Victoriei. Compania americana Starwood Hotels & Resort Worldwide Inc, unul dintre cele mai importante lanturi hoteliere din lume, se pregateste sa intre in Romania, prima locatie fiind aleasa in Capitala, au declarat pentru SFin surse din piata.

Negocierile pentru operarea unui hotel de cinci stele ce va fi construit pe Calea Victoriei dupa standardele si proiectul avizat de reprezentantii Starwood Hotels sunt in stadiul de „fine tuning”. La inceputul lunii august, asocierea Imopost Development SA cu lantul hotelier international ar putea fi anuntata oficial.

Grupul Starwood Hotels & Resort Worldwide Inc – care are in portofoliu brandurile Sheraton, unul dintre cele mai luxoase din lume, St. Regis, The Luxury Collection, Westin, Four Pointsby, W si Le Meridien – si-a anuntat de mai multa vreme intentia de a intra in Romania.

Daca Timisoara a pierdut, in 2001, o ocazie excelenta pentru a gazdui primul Sheraton romanesc, dupa ce directorul pentru Europa al grupului a vizitat orasul de pe Bega, nici Sibiul n-a reusit sa-i convinga pe responsabilii companiei de potentialul zonei.

Acum insa, pentru lantul hotelier s-a ivit o excelenta ocazie de a intra in Romania: pe fostul amplasament al Ministerului Industriilor, situat pe Calea Victoriei 133-135, va fi construit un edificiu format din doua imobile de 14 si 18 etaje, ce va include, pe langa spatii de birouri si centre comerciale, si un hotel de cinci stele cu 300 de camere.

Conform proiectului studiat cu atentie de reprezentantii Starwood Hotels & Resort Worldwide Inc, suprafata totala construita va fi de 44.000 mp, iar suma necesara pentru realizarea acestuia a fost estimata la 70 milioane euro. Investitia in hotelul de 5 stele a fost evaluata la 45 milioane euro, proiectul urmand a fi predat ?la cheie” dupa 24 de luni din momentul inceperii lucrarilor.

Sorin Creteanu, pionul principal

Proiectul apartine societatii Imopost Development SA, creata prin asocierea Postei Romane (40,31%) cu firmele Comnord SA (0,59%) si Procema SA – institut de cercetare, proiectare si productie experimentala in domeniul constructiilor si al materialelor de constructii (59,09%). Societatea infiintata in august 2005 are si doi actionari persoane fizice.

Marilena Simona Creteanu participa la pierderi si beneficii cu un procent de 0,0001%, iar Dorina Geanina Poenaru are tot 0,0001% din actiuni. Societatea Comnord SA, specializata in constructii civile si industriale, a fost infiintata in anul 1996, pe structura unei foste societati de stat privatizate.

Omul de afaceri Sorin Creteanu detine un pachet de 57,49% din capitalul social al Comnord SA, restul actiunilor fiind in posesia firmei Naveco Limited (33,36%), a lui Sterie Tivichi (6,14%) si a altor actionari.

Sorin Creteanu a obtinut anul acesta controlul unic direct asupra societatii Procema SA, in urma semnarii unui contract de cesiune prin care a intrat in posesia a 86,2599% din capitalul social al companiei.

Intrucat mai controla un grup din care faceau parte alte sapte societati, Consiliul Concurentei a investigat concentrarea economica, dar a ajuns la concluzia ca aceasta nu are ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei. In parteneriat cu firma Lafarge, Comnord a infiintat, anul trecut, si o companie mixta pentru productia de betoane si mortare.

Integral in Saptamana Financiara

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro