Sari direct la conținut

Statele Unite: Un studiu dezvăluie o rată de infecții cu coronavirus de două până la 13 ori mai mare decât cifrele oficiale

HotNews.ro
Coronavirus SUA, Foto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Coronavirus SUA, Foto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Numărul real de persoane infectate cu noul coronavirus în Statele Unite ar fi fost de două până la 13 ori mai mare decât numărul oficial de cazuri în primăvară, conform datelor de la Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) publicate marți, 21 iulie, care confirmă faptul că pandemia este alimentată în mare parte de persoane fără simptome. CDC a testat sângele de la băncile de sânge din 10 regiuni ale Statelor Unite între martie și iunie pentru a găsi anticorpi împotriva SARS-CoV-2, semne că persoana respectivă a intrat în contact anterior cu virusul, chiar dacă nu s-a îmbolnăvit, potrivit Le Figaro.

CDC a descoperit că între 1 și 5,8% dintre locuitorii acestor regiuni au fost infectați în această perioadă, cu excepția orașului New York, unde prevalența a ajuns la 23,2% din populație începând cu 6 mai, unul din patru locuitori. Comparativ cu numărul oficial de cazuri la aceste date, numărul real de infecții a fost de două ori mai mare în Utah, dar de zece ori mai mare în sudul Floridei la sfârșitul lunii aprilie și de până la 13 ori în statul mai rural Missouri rural la sfârșitul lunii mai.

Chiar și în New York City, epicentrul epidemiei americane din primăvară, au fost de zece ori mai multe persoane infectate decât numărul oficial de cazuri. Aceste studii serologice (provenite dintr-un test de sânge) sunt realizate în multe țări și le permit cercetătorilor și autorităților sanitare să cunoască progresul virusului în populație, indiferent de disponibilitatea testelor de screening (în nas sau gât) care le spun oamenilor dacă sunt infectaţi la momentul testului.

În primăvară, în Statele Unite, a existat un deficit de teste, ceea ce a contribuit la subestimarea circulației virusului și a mortalității, iar experții spun că țara încă nu testează suficient. Concluzia este dublă: pe de o parte, sute de mii de americani au coronavirus fără să știe și ajută la răspândirea acestuia; pe de altă parte, cu aproximativ 5% din populația infectată, țara era încă departe de pragul imunității colective la sfârșitul primăverii.

Următorul val de analize efectuate de CDC ar trebui să înregistreze cu siguranţă o creștere a infecțiilor în Florida și în alte părți ale țării care se confruntă cu o avalanşă de cazuri încă din iunie. (Rador)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro