Sari direct la conținut

”Timișoara pentru Ucraina” se implică în sprijinirea refugiaților ajunși la Timișoara

Smile Media
Timișoara pentru Ucraina, Foto: Timișoara pentru Ucraina
Timișoara pentru Ucraina, Foto: Timișoara pentru Ucraina

Campania ”Timișoara pentru Ucraina” deschide, începând de vineri 4 martie, centrul de suport al refugiaților ucraineni care ajung în municipiul nostru. Prin intermediul campaniei refugiații vor avea acces la cazare verificată, sigură pentru ei.

Centrul este deschis la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, str. Dragalina 38-42 (zona Gării de Nord) și funcționează non stop.

Pentru cei care vor să pună la dispoziție cazare și masă pentru refugiați s-a înființat un formular online, pe https://timisoarapentruucraina.ro și un număr special prin WhatsApp la +40 741 113 952, la care oamenii pot scrie, de unde voluntarii campaniei vor prelua aceste oferte. Numărul poate fi apelat 24 de ore din 24, preferabil în scris, pentru a nu suprasolicita sistemul. Același număr îl pot folosi și cei care au nevoie de asistență în preluarea refugiaților.

Tot pentru preluarea refugiaților, a fost înființat și numărul scurt 0356 993, pe care este indicat să îl folosiți în regim de urgență, 24 de ore din 24.

Cazare verificată pentru refugiații ucraineni

„Ne dorim ca toți ucrainenii care ajung în Timișoara să se simtă în siguranță. Verificăm toate cazările pentru a ne asigura că refugiații au condițiile necesare, că pot locui într-un loc sigur. Direcția de Asistență Socială ne este alături în tot acest demers, la fel și Poliția Locală. De astăzi am început să primim primii refugiați ucraineni. Cei care vor să le asigure cazare sau o masă caldă sunt rugați să o facă prin intermediul „Timișoara pentru Ucraina”, pentru a asigura acces facil și coordonat refugiaților. Împreună putem face mai mult bine decât separat”, transmite Flavius Ilioni-Loga de la Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, coordonator al Centrului de suport Timișoara pentru Ucraina, deschis la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Asociația LOGS are profesioniști cu peste 10 ani de experiență în ajutorarea refugiaților și coordonează primirea, iar împreună cu Direcția pentru Asistență Socială a Municipiului Timișoara și alte organizații de profil, oferă refugiaților care ajung la noi în oraș acces la cazare verificată, sigură, cu condiții decente.

Campania „Timișoara pentru Ucraina” are două direcții principale: pe de o parte oferă suport de specialitate persoanelor refugiate ajunse în Timișoara și pe de altă parte strânge fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale și de protecție civilă solicitate de orașul Cernăuți (lista cu cele necesare o găsiți pe https://timisoarapentruucraina.ro).

Donații pentru Cernăuți, oraș înfrățit cu Timișoara

Orașul Cernăuți, cu care Timișoara este înfrățită, are nevoie de ajutoare mai specifice, pentru protecția civilă. Generatoare de mare putere, vehicule pentru transportul persoanelor, echipamente de protecție și provizii medicale sunt câteva dintre lucrurile care le sunt necesare celor de peste graniță. Timișorenii s-au implicat deja în această acțiune, iar cu ajutorul lor a fost trimisă prima serie de lucruri necesare.

”Mulțumim timișorenilor care au donat, până acum s-au strâns aproape 150.000 lei. Am trimis deja la Cernăuți cinci generatoare de curent, donate de Profi România și expediate cu sprijinul Primăriei Suceava și al Fundației Umanitare Nord 2001. În curând pleacă un nou transport, care include medicamente și echipamente medicale, saci de dormit, paturi de campanie și saltele tip izopren. Simțim că timișorenii sunt uniți și ne bucură că împreună putem aduce un aport real și oferi un ajutor atât de necesar acolo unde este cu adevărat nevoie de el”, Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Toate detaliile referitoare la ce se întâmplă cu banii donați se găsesc pe site-ul https://timisoarapentruucraina.ro/. Donațiile pot fi făcute atât pe site, cât și în contul special desemnat, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara – RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001, deschis la BCR.

Companiile care doresc să se implice pot contacta coordonatorii programului prin e-mail la timisoara.pentru.ucraina@gmail.com, completând formularul de pe site-ul www.timisoarapentruucraina.ro sau prin WhatsApp, la numărul +40 741 113 952

„Timișoara pentru Ucraina” este o coaliție de aproximativ 30 de ONG-uri, companii și instituții din Timișoara care, la inițiativa Primăriei Municipiului Timișoara, și-au unit eforturile pentru a ajuta populația civilă din Cernăuți și Ucraina, afectată de război și refugiații care ajung la Timișoara.

Ajutor pentru Ucraina

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro