Sari direct la conținut

Alegeri europarlamentare 2024. În Diaspora au votat aproape jumătate față de acum 5 ani!

HotNews.ro
Secție de votare din Bruxelles, 9 iunie 2024, Foto: Cosmin Bumbuț / Teleleu
Secție de votare din Bruxelles, 9 iunie 2024, Foto: Cosmin Bumbuț / Teleleu

La secțiile de votare organizate în Diaspora au votat la aceste alegeri europarlamentare, pană la ora 21:00, un număr de 199.020 de persoane. Considerabil mai puțin față de cele 355.116 persoane care au votat, până la aceeași oră, la alegerile din 2019, potrivit datelor furnizate de AEP.

Aceste voturi ale Diasporei se vor vedea în rezultate, dar nu în EXIT-POLL, în această seară, pentru că nu se fac sondaje la ieșirea de la urne în străinătate.

La alegerile din acest an, Ministerul de Externe a organizat 915 secții de votare în diaspora, iar până la ora 21:00 (în România) s-au prezentat la vot 199.020 de persoane.

Spre comparație, în 2019 au fost doar 441 de secții, dar la aceeași oră, în urmă cu cinci ani, votaseră 355.116 persoane.

Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European se desfășoară în prezent în toate secțiile de votare organizate în Europa, prin deschiderea, la ora 10:00 (ora României), a secției de votare organizată la Reykjavik, Islanda, ultima la nivel european.

Următoarele secții din străinătate unde a început votarea în cursul zilei de astăzi sunt cele organizate în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay și SUA.

Ultimele secții în care a început votarea, de la ora României 17:00, sunt cele organizate în Vancouver (Canada) și pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, Anaheim, San Diego, Sacramento, San Francisco, Las Vegas, Phoenix, Portland, Seattle).

În contextul diferențelor de fus orar, votarea în străinătate la alegerile europarlamentare se va desfășura pe durata a 34 ore.

___

  • Cele mai importante informații și evenimente de la alegerile locale și europarlamentare pot fi citite LIVETEXT pe HotNews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro