Sari direct la conținut

Un președinte de secție, înlocuit pentru că a băut alcool în timpul votării. Bărbatul a fost dus la spital

HotNews.ro
Secție de vot alegeri 2024, Foto: Inquam Photos / George Călin
Secție de vot alegeri 2024, Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele unei secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca a fost retras din funcţie duminică seara, după ce acesta a consumat băuturi alcoolice, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, transmite Agerpres.

„La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 19.00, poliţistul care asigura paza la o secţie de votare din Cluj-Napoca a fost sesizat de către un bărbat, în calitate de membru al comisiei de votare, despre faptul că preşedintele respectivei secţii de votare emana halenă alcoolică. Acesta a fost identificat, fiind vorba de un bărbat, de 60 de ani. La faţa locului a fost solicitat un echipaj de siguranţă publică pentru testarea cu aparatul etilotest, fiind înregistrat 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis IPJ Cluj.

Decizia de înlocuire cu un alt membru al biroului secției a fost luată de locțiitorul președintelui biroului electoral al circumscripției Cluj, care a fost chemat la fața locului să constate că bărbatul băuse.

Ca atare, a fost chemat locţiitorul preşedintelui din cadrul Biroului electoral de circumscripţie Cluj, care, constatând cele expuse, a decis retragerea acestuia din funcţia de preşedinte al respectivei comisii de votare şi a fost înlocuit de un alt membru”, se arată într-o informare transmisă de IPJ Cluj.

„Întrucât bărbatul acuza stări de leșin și dificultăți de respirație, la fața locului a fost solicitat de urgență un echipaj medical, în vederea transportării la o unitate medicală”, a precizat poliția clujeană.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro