Sari direct la conținut

Un liberal care a sesizat o fraudă la Sectorul 1 prin manevrarea buletinelor de vot, sancționat de polițiștii care au constatat că acuzațiile nu se confirmă

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poliţiştii din Bucureşti au stabilit că sesizarea PNL privind o posibilă fraudă la manevrarea buletinelor de vot de către unul dintre membrii comisiei de votare de la o secţie din Sectorul 1 nu se confirmă, membrii comisiei având avizul necesar pentru aranjarea şi ordonarea buletinelor de vot. Potrivit News.ro, bărbatul care a sesizat autorităţile prin 112 este un candidat apropiat al liberalului George Tuţă. El a fost sancționat cu avertisment.

„Astăzi, 10 iunie 2024, în jurul orei 07.00, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 Poliţie, au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, candidat la alegerile locale, cu privire la faptul că, la o secţie de votare are loc o posibilă fraudă electorală, respectiv, faptul că membrii comisiei de votare ar manevra buletinele de vot. Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă”, a transmis Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor s-a constatat că membrii comisiei aveau avizul necesar pentru aranjarea şi ordonarea buletinelor de vot.

„Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, a precizat Poliţia. Potrivit unor surse News.ro, este vorba despre un apropiat al liberalului George Tuţă, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 1.

Reprezentanţii filialei PNL Sector 1 au acuzat că Adrian Nicolaescu, consilier local al USR, umblă la buletinele de vot şi au precizat că îi vor face acestuia plângere penală.

„Fără pic de respect faţă de lege, la lumina zilei, consilierul local USR Adrian Nicolaescu încalcă art. 93 lit. f din Legea 115/2015 conform căreia «preşedintele secţiei de votare este singura persoană care are dreptul să deschidă buletinele de vot şi să le arate celor prezenţi, citind cu voce tare cui i-a fost atribuit fiecare vot. Niciun alt membru al secţiei de votare nu este menţionat în această procedură»”, arată o postare de luni, pe pagina de Facebook a PNL Sector 1.

Liberalii de la Sectorul 1 au ataşat şi poze cu Nicolăescu şi spun că vor depune plângere penală pe numele acestuia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro