Sari direct la conținut

Succes categoric al Forumului Democrat al Germanilor la Sibiu – rezultate finale

HotNews.ro
Astrid Fodor, Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Astrid Fodor, Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a câştigat alegerile în municipiul Sibiu, reuşind atât realegerea primarului Astrid Fodor pentru un al treilea mandat, dar şi cele mai multe voturi pentru Consiliul Local al oraşului, potrivit datelor finale publicate marţi de Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală (BECM) nr.1 Sibiu, transmite Agerpres.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor (FDGR), a fost reales cu un număr de 22.373 voturi, în timp ce FDGR a obţinut cele mai multe voturi pentru Consiliul Local, 16.537, potrivit BECM nr.1 Sibiu.

După numărarea voturilor valabil exprimate, primarul Astrid Fodor a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că speră că va conduce în următorii patru ani municipiul Sibiu cu un viceprimar FDGR şi opt consilieri de la această formaţiune.

„Până vom prelua noul mandat, avem timp suficient să vedem cum discutăm şi cu celelalte partide. Cu siguranţă mi-aş dori să avem un viceprimar din partea FDGR şi cred că putem ridica această pretenţie. În rest, după cum am spus, sunt deschisă, să discut cu toţi cei care gândesc în felul în care gândim şi noi, strict pentru Sibiu şi sibieni. Tot mereu subliniez, nu mă interesează jocurile politice care se fac în spate”, a spus primarul reales al Sibiului, Astrid Fodor.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a mai spus că a fost felicitată de către politicieni locali, dar şi de către candidatul independent clasat al doilea, Alexandru Găvozdea, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia, Carmen.

Consiliul Local Sibiu va fi format din consilieri FDGR, PNL, ADU, PSD şi AUR, după alegerile de duminică. Astfel, PNL a obţinut 9.882 voturi, ADU, 9.856 voturi, PSD, 7.868 voturi şi AUR a luat 5.163 voturi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro