Sari direct la conținut

Coronavirus în lume: Experții germani avertizează că e prea devreme pentru relaxarea măsurilor de carantină

HotNews.ro
Pacient coronavirus Germania, Foto: Profimedia Images
Pacient coronavirus Germania, Foto: Profimedia Images

Lothar Wieler, șeful Institutului de Sănătate Publică Robert Koch din Germania, a avertizat marți că este prea devreme pentru relaxarea măsurilor de carantină. Precizarea vine după ce ieri, ministerul german de interne elaborase un plan de ieșire treptată din carantină.

Wieler a mai spus că este de așteptat ca numărul deceselor să continue să crească pe măsură ce tot mai mulți oameni în vârstă sunt infectați cu noul coronavirus, relatează Guardian și Reuters.

În context, el a arătat că epidemia a afectat în special populația tânără, la debutul ei. În Germania, vârsta medie a celor infectați este în continuare mai mică decât în celelalte state, respectiv de 49 de ani.

Germania a anunțat marți aproape 4.000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, după patru zile de acalmie.

Bilanțul oficial se apropie de 100.000, potrivit datelor oficiale raportate de Institutul de Sănătate Publică Robert Koch.

Astfel, în utlimele 24 de ore au fost înregistrate 3.834 de cazuri, bilanțul îmbolnăvirilor ridicându-se la 99.225, o creștere care vine după patru zile consecutive de scădere a numărului de infecții.

Numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore este de 173, bilanțul total al victimelor fiind de 1.607.

Germania intenționa luni să pună capăt carantinei totale la 19 aprilie, urmând ca decizia să fie însoțită de menținerea unui set de măsuri, inclusiv obligația de a purta măști sanitare, de a limita adunările publice și de a depista rapid cazurile de infecție, ceea ce ar permite revenirea la ritmul normal al vieții.

Propunerile se regăsesc într-un draft al ministerului de interne, document care a fost consultat luni de Reuters.

Potrivit documentului, aceste reguli ar fi în măsură să limiteze riscurile ca o persoană să transmită infecția, astfel încât viața să poată reveni la normal.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, va fi nevoie de implementarea unor mecanisme care să poată depista peste 80% dintre indivizii cu care intră în contact o persoană infectată, în mai puțin de 24 de ore de la diagnosticarea acesteia.

În schimb, școlile vor putea fi redeschise, în baza deciziilor la nivel regional, iar controalele stricte de la frontiere vor putea fi relaxate, se mai arăta în analiza ministerului de interne.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro