Sari direct la conținut

Ministrul Sănătății: În acest moment nu se impune starea de urgență, se impune respectarea regulilor / La ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare – UPDATE

HotNews.ro
Nelu Tataru, Foto: Agerpres
Nelu Tataru, Foto: Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că în acest moment nu se impune instituirea stării de urgenţă în România, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară, pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de COVID-19.

Alte 2.343 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 132.001, potrivit datelor raportate vineri de Grupul de Comunicare Strategică. Este pentru a treia zi la rând în care bilanțul zilnic trece de 2.000 și este atins un nou record.

„Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta”, a spus Nelu Tătaru, vineri, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei. El a fost întrebat dacă se impune revenirea la starea de urgență dacă timp de peste cinci zile se înregistrează peste 2.000 de cazuri de COVID-19.

Întrebat dacă bilanţul de vineri ar trebui să ne îngrijoreze, Tătaru a răspuns: „Pe o parte dintre noi, care nu credem şi nu înţelegem, ar trebui să ne îngrijoreze, ceilalţi ar trebui să avem o precauţie accentuată”.

De asemenea, chestionat la ce ar trebui să ne aşteptăm în perioada următoare, ministrul Sănătăţii a declarat: „Suntem pe un parcurs crescător cu o creştere progresivă, nu am avut o creştere exponenţială, dar se încearcă, prin respectarea acelor reguli, să stăvilim această creştere şi să rămânem pe acest platou pentru a putea să ne gândim şi la scăderea numărului de cazuri”.

El a spus că la acest moment aproximativ 55% din paturile disponibile la ATI sunt ocupate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro