Rai News: Un videoclip filmat de o televiziune australiană pune OMS într-o situație stânjenitoare: „Lilieci vii în laboratoarele din Wuhan” – VIDEO
Institutul de Virusologie din Wuhan, orașul din care se consideră că a provenit virusul SARS-CoV-2, a ținut lilieci vii în cuști, dezvăluie un videoclip filmat în interiorul structurii și difuzat în exclusivitate de Sky News Australia, relatează Rai News, citat de Rador.
Imagini ce par să infirme versiunea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a spus că este „conspirație” ipoteza unei scurgeri a virusului din laborator.
Videoclipul, realizat de Academia de Științe din China cu ocazia lansării noului laborator de biosiguranță de nivel 4, a fost înregistrat în mai 2017 și face referire la măsurile de siguranță implementate în cazul unui „accident”.
Imaginile prezintă lilieci ținuți într-o cușcă la Institutul de Virusologie din Wuhan și un om de știință care hrănește unul dintre animale cu un vierme.
În raportul Organizației Mondiale a Sănătății, care investighează originea pandemiei, nu se menționează despre liliecii din interiorul Institutului de Virusologie din Wuhan. Doar anexa sa face referire la animalele care erau adăpostite acolo. „Camera pentru animale din structura P4 poate gestiona o varietate de specii, inclusiv lucrările despre primatele cu SARS-CoV-2”, scrie în anexă. Prin urmare, videoclipul nu numai că demonstrează că s-au efectuat experimente, dar, evident, redeschide dezbaterea cu privire la posibilitatea ca noul coronavirus să provină din manipularea genetică și/sau dintr-o „scurgere” din laboratorul din Wuhan.
Un membru al echipei Organizației Mondiale a Sănătății care investighează originea pandemiei, zoologul Peter Daszak, a afirmat că „este o conspirație să sugerăm că liliecii au fost crescuți la Institutul de Virusologie din Wuhan”.
Într-un alt tweet, datat 11 decembrie 2020, el a declarat: „Aceasta este o teorie a conspirației răspândită la scară largă. Nu au lilieci morți sau vii în interior. Nu există nicăieri nicio dovadă că s-a întâmplat acest lucru. Este o greșeală, care sper să fie corectată”.
În această lună, Peter Daszak a dat înapoi parțial, recunoscând că Institutul de Virusologie din Wuhan ar fi putut adăposti lilieci și nu a făcut cereri specifice legate de subiect.
Citește și:
- SUA şi UE cer o nouă investigaţie, ”fără interferenţe”, asupra originii coronavirusului SARS-CoV-2
- China: O responsabilă a laboratorului din Wuhan respinge din nou acuzaţiile despre originea Covid-19
- Wuhan: Un studiu SUA arată că este plauzibilă posibilitatea ca virusul să fi fost scăpat din laborator
- Ipoteza coronavirusului scăpat din laborator: Anthony Fauci cere dosarele medicale a trei persoane de la Institutul din Wuhan și a șase mineri din peștera cu lilieci
- Scăpat din laborator versus transmitere naturală: Toate dovezile privind originea coronavirusului
- Angajați ai laboratorului de virusologie din Wuhan au fost spitalizați cu simptome similare Covid încă din toamna lui 2019
- Facebook nu va mai șterge postările care afirmă că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator
- FOTOGALERIE Investigație sau potemkiniadă? Cum a arătat misiunea OMS în China
- Concluziile misiunii OMS în Wuhan: Nu există indicii privind prezența virusului înainte de decembrie 2019 / Teoria unui virus scăpat din laborator, „extrem de improbabilă” VIDEO
- Raport final al investigației OMS în China: Ipoteza izbucnirii pandemiei în Wuhan, nesigură / Originea coronavirusului rămâne un mister, cercetătorii OMS cer investigarea altor piste