Sari direct la conținut

Cine sunt membrii Consiliului National de Etica – prima institutie care a decis ca Ponta nu a plagiat

HotNews.ro

Consiliul National de Etica aflat in subordinea Ministerului Educatiei a decis ca „nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale”. Componenta Consiliului a fost schimbata integral in luna iunie de Liviu Pop, ministrul de atunci al Educatiei, chiar cu o zi inainte de pronuntarea in cazul Mang. In functia de presedinte al Consiliului a fost numit Teodor Petrescu, ce si-a dat demisia in urma cu aproape o saptamana.

Din componenta Consiliului National de Etica mai fac parte fostul deputat PSD Petru Andea si fostul rector al SNSPA Paul Dobrescu. Romita Iucu, prorector al Universitatii din Bucuresti, a fost si el numit in CNE, dar a demisionat de asemenea in urma cu o saptamana.

Componenta nominala a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) este urmatoarea:

Vicepresedinte: Virgil Muraru – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare

Doru Vladimir Puscasu – CEPROCIM

Este director stiintific in consiliul director al CEPROCIM si membru in consiliul de administratie al institutiei. CEPROCIM este o societate comerciala pe actiuni cu capital privat 99,34% care are ca principal obiect de activitate cercetarea dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie, potrivit site-ului institutiei.

Doru Vladimir Puscasu face parte din conducerea stiintifica a institutiei din 1992, a absolvit Facultatea de Chimie Industriala la Universitatea Politehnica Timisoara, promotia 1971, si a obtinut titlul de doctor inginer in 1986.

In 1999 a absolvit cursul de Management si Relatii Internationale la Scuola di Direzione

Aziendale dell Universita Luigi Bocconi, Milano. Citeste aici mai multe despre activitatea lui Doru Vladimir Puscasu.

Nicolae Burnete – Universitatea Tehnica Cluj

Nicolae Burnete

Nicolae Burnete

Foto: CV Nicolae Burnete

Nicolae Burnete (52 de ani) a candidat la functia de rector al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, pozitie care a fost castigata la inceputul anului de profesorul Aurel Vlaicu. Din 2004 pana in 2012 a fost decan al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si membru in senatul universitatii.

In 1979 a absolvit liceul Liceul nr. 1, Alba Iulia, ca sef de promotie. In 1985 a obtinut diploma de inginer in Mecanica Agricola la Institutul Politehnic Cluj-Napoca – sef de promotie. In iulie 2004 a facut un stagiu de Instruire in biodiesel in Toulouse, Franta, in mai 2004 instruire in biodiesel la Universitat Hohenheim, Germania.

Vezi aici CV-ul integral al lui Nicolae Burnete, lista lucrarilor stiintifice publicate si lista contractelor de cercetare stiintifica.

Petru Andea – Universitatea Politehnica din Timisoara

Petru Andea

Petru Andea

Foto: Agerpres

Petru Andea (63 de ani) este profesor al Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, unde a fost si decan din 2008. In perioada 2004-2008 a fost deputat de Timis din partea PSD.

In 1972 a obtinut diploma de inginer la Facultatea Electrotehnica, Sectia Electromecanica, in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, si de atunci lucreaza in cadrul universitatii. Potrivit unui CV din 2008, Petru Andea are 13 brevete de inventii, a obtinut Ordinul Muncii Cl. a III-a, iar in 1979 a primit Medalia „Meritul stiintific”.

Vezi aici CV-ul lui Petru Andea

Victor Stoica – Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti

A fost decan al Facultatii de Medicina din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucuresti din 2008. Potrivit declaratiei de interese din 2010, Victor Stoica era actionar la SIF Muntenia din Bucuresti, la SIF Banat-Crisana, SIF Moldova din Bacau, SIF Transilvania din Brasov, SIF Oltenia din Craiova, era membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti si presedinte al filialei din Bucuresti a Societatii Romane de Medicina Interna.

Horia Iovu – Universitatea Politehnica din Bucuresti

Horia Iovu (51 de ani) este decan al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In 1986 a obtinut diploma de inginer diplomat la Facultatea de Chimie Industriala, Institutul Politehnic Bucuresti, ca sef de promotie pe tara cu media 9,95.

In 1995 devine doctor in Chimia si ingineria polimerilor, Universitatea Politehnica din Bucuresti. In 1994-1995 a facut o specializare in materiale compozite polimerice la Manchester Metropolitan University, U.K.

Vezi aici CV-ul lui Horia Iovu

Florin Ionescu – Steinbeis University Berlin

Paul Dobrescu – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative

Paul Dobrescu

Paul Dobrescu

Foto: Agerpres

Paul Dobrescu este profesor universitar, titular de curs pentru disciplinele: Mass media si societatea, Istoria comunicarii, Geopolitica si Globalizare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), al carei rector a fost din 2008 pana la inceputul anului. Este de asemenea profesor indrumator de doctorat (domeniul fundamental Sociologie) la Universitatea Bucuresti.

In 1970 a obtinut diploma de licenta in filosofie la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti, iar in 1981 a obtinut titlul de doctor in filosofie la aceeasi universitate. In 2006 a fost visiting professor la Ilmenau University, Germania, iar in 2006 si 2007 a efectuat un stagiu de cercetare la Oxford University (Church Mission Society).

In perioada 1990 – 2004 a fost decan FCRP, iar in 2005 – 2008 prorector SNSPA.

Vezi aici CV-ul lui Paul Dobrescu

Teodor Petrescu a fost numit presedinte al Consiliului National de Etica, iar Romita Iucu membru al acesteia, insa ambii si-au dat demisia cu aproximativ o saptamana inainte ca CNE sa dea un verdict. Mihai Vladimirescu, profesor universitar doctor la catedra istorico-biblica in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea din Craiova, nu ar fi fost prezent la sedinta CNE in care s-a luat decizia finala, potrivit unor surse.

Amintim ca, pana la aceste numiri, Consiliul National de Etica era format dinConstanta Ganea (presedinte) de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila,Bucuresti, Marius Echim (vicepresedinte) de la Institutul de Stiinte Spatiale Bucuresti, Mihaela Baibarac – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, INCDFM Bucuresti, Magurele, Doina Balahur – Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, Titus Beu – Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Liliana Braescu – Universitatea de Vest,Timisoara, Cristinel Diaconu – Centrul pentru Fizica Particulelor, Marsilia, Franta, Lucian Nastasa-Kovacs – Institutul de istorie George Baritiu, Cluj-Napoca, Mihai Netea – Universitatea Radboud, Nijmegen, Olanda, Bogdan Olaru – Institutul de Cercetari Economice si Sociale Gheorghe Zane, Iasi, Rodica Potolea – UniversitateaTehnica,Cluj-Napoca.

Consiliul National de Etica este un consiliu consultativ de nivel national, fara personalitate juridica, ce are misiunea de a monitoriza aplicarea normelor de buna conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare din Romania.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro