Sari direct la conținut

Campanie BOR: Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să voteze DA la referendumul pentru familia tradițională pe motiv că ar fi un act patriotic și național / El denunță ”acțiunile agresive” de boicotare

HotNews.ro
Patriarhul Daniel, Foto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica
Patriarhul Daniel, Foto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica

Biserica Ortodoxă Română a lansat sâmbătă un îndemn de participare la referendumul pentru familia tradițională, din 6-7 octombrie, și de aprobare a revizuirii Constituției, pe motiv că ar fi un act ”patriotic, național și profund democratic” menit să apere căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Patriarhul Daniel, prin mesajul publicat sâmbătă, îi critică pe cei care nu susțin demersul de modificare a Constituției, invocând ”acțiuni de boicotare agresivă și denigrare injustă a referendumului”. El mai susține că trebuie apărat ”darul sacru al vieții persoanei care se naște din iubirea conjugală dintre un bărbat și o femeie”.

Adunarea Naţională Bisericească, formată din toţi ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanţii clerului şi reprezentanţii credincioşilor mireni din eparhiile Patriarhiei Române, întrunită sâmbătă în şedinţă, îi îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocşi români să participe la referendumul din 6 – 7 octombrie şi să spună ‘da’ clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, „adică înlocuirea expresiei confuze „uniunea liber consimţită între soţi”, cu formularea clară şi precisă „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie””, informează Patriarhia Română, într-un comunicat citat de Agerpres.

„Prin această precizare clară şi fără echivoc, în Constituţia României, se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi: „Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat zicând: Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!” (Facere 1, 27-28). Această familie bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie a fost binecuvântată şi cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezenţa Sa, a mamei Sale şi a ucenicilor Săi, la Nunta de la Cana Galileii, unde a săvârşit minunea transformării apei în vin (cf. Ioan 2, 1-11), arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale pentru viaţa Bisericii. În acest sens, Sfântul Apostol Pavel recomandă ca iubirea mirelui faţă de mireasă să fie asemenea cu iubirea lui Hristos faţă de Biserică (cf. Efeseni 5, 22-25, 32)”, se arată în Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum, intitulat „Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!”, semnat de PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Conform sursei citate, „familia binecuvântată de Dumnezeu, spre a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii, este izvor de viaţă pentru fiecare popor şi pentru întreaga umanitate”. „Prin urmare, participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere. (…) Participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român. (…) În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor”, se precizează în Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro