Sari direct la conținut

Dragnea: PSD a fost de acord cu retrimiterea Legii offshore la comisie pentru că nu exista majoritate / Ne menținem poziția

HotNews.ro
Liviu Dragnea, Foto: Hotnews
Liviu Dragnea, Foto: Hotnews

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că social-democrații au fost de acord cu retrimiterea la comisie a Legii offshore pentru că nu a existat o majoritate pentru adoptarea proiectului. El a spus însă că partidul își menține poziția exprimată pe acest subiect, iar discuțiile de la comisie trebuie să fie transparente. Întrebat dacă PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, Dragnea a spus „vom vedea”.

”PSD a fost de acord cu reîntoarcerea la comisie pentru că nu exista majoritate, nu vreau să comentez mai mult. PSD își va susține în continuare poziția din comisie (…) E bine ca în comisie discuțiile să fie foarte transparente și orice amendament din această lege să fie prezentat, ce efect are pozitiv sau negativ”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă PSD a pierdut majoritatea în camera Deputaților, Dragnea a răspuns: ”Păi tocmai am votat foarte multe legi… o să vedem la următorul vot”.

El a refuzat să dea mai multe detalii legate de discuții avute cu partenerul de coaliție de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri retrimiterea Legii Offshore în comisii, solicitarea fiind făcută, în mod surprinzător de Kelemen Hunor, UDMR. PSD a fost obligat să accepte retrimiterea în comisii, mai ales că și ALDE intenționa să ceară același lucru. Decizia este neașteptată în condițiile în care PSD, având sprijinul UDMR, a ținut cu tot dinandinsul să treacă legea de comisii, fără dezbatere reală, în ciuda unei opoziții vehemente din partea ALDE, partenerul de coaliție al PSD, și din partea PNL și USR, care au acuzat lipsa de transparență. Dacă marți, UDMR a votat în comisii amendamentele impuse de PSD, miercuri, în plen, lucrurile s-au schimbat total, fiind partidul care a cerut retrimiterea legii și amânarea ei cu o săptămână. Este pentru prima oară când PSD rămâne fără majoritate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro