Înalta Curte, așteptată astăzi să dea o decizie la recursul în casație formulat de Dragnea, care vrea să scape din penitenciar
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt așteptați, marți, să dea o decizie cu privire la recursul în casație formulat de Liviu Dragnea, care vrea să iasă din închisoare.
Fostul lider PSD, încarcerat din luna mai a anului trecut la Penitenciarul Rahova a fost și marțea trecută la instanța supremă, care judecă o cale extraordinară de atac prin care Dagnea încearcă să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.
„Sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”, le-a spus Dragnea magistraților acum o săptămână.
Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut că fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.
Dezbaterile din sala de judecată au durat 45 de minute, iar instanţa a rămas în pronunţare pe recursul în casaţie introdus de Dragnea.
Fostul lider al PSD a contestat decizia de condamnare prin introducerea unor căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. În 10 decembrie, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare.
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Potrivit DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman, spune DNA.
Conform procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.