15 ani de colaborare între Keysight Technologies România și Universitatea Politehnica din București – o investiție în oameni
Keysight Technologies România (fostă Ixia România) a investit resurse importante în parteneriatul cu Universitatea Politehnica din București. În cei peste 15 ani de colaborare, compania a fost un susținător constant al programelor de pre-accelerare pentru startup-uri, de inovație și cercetare, pregătind studenții pentru piața muncii și dotând laboratoarele facultății cu echipamente. Una din misiunile Keysight Technologies România este să aducă în atenția studenților tehnologiile de ultimă generație și să susțină mediul academic pentru dezvoltarea aptitudinilor de pe piața muncii.
Keysight Technologies este lider mondial în domeniul echipamentelor și aplicațiilor de testare și măsurare. Produsele și expertiza Keysight stau la baza dezvoltării noilor tehnologii din arii precum: Cloud Data Center, 5G/6G, Internet of Things, domeniul industriei auto și aerospațiale, dar și al energiei regenerabile.
Keysight Technologies România este una dintre primele companii care a susținut programele de inovație și cercetare din mediul academic din țară. Din 2006 Keysight Technologies România îi sprijină pe studenții de la Facultatea de Automatică și Calculatoare în realizarea proiectelor de diplomă în colaborare cu ingineri experimentați din companie.
Tot în 2006, compania a dotat un întreg laborator cu echipamente performante, iar ulterior a susținut multe dintre proiectele facultății, printre care Innovation Labs (primul program de pre-accelerare din România), Keysight Research Grants (program de cercetare pentru îmbogățirea programei de învățământ), precum și Security Summer School, FPGA Summer School și IXIA Day powered by Keysight Technologies – un program de internship pentru studenți.
Teodor Ceaușu, Country Manager Keysight Technologies România: Fiecare persoană valorează ceea ce poate deveni
Programul de internship al Keysight Technologies România este printre cele mai de succes evenimente, fiind extrem de popular în rândul studenților, cu sute de aplicanți în fiecare an.
Astfel de programe conectează mediul academic la partea de carieră post-absolvire și corelează cunoștințele și competențele obținute în facultate cu nevoile de pe piața forței muncă.
Mulți dintre angajații Keysight care au început ca interni sunt acum manageri sau arhitecți în cadrul companiei.
“Noi am văzut tot timpul în proaspeții absolvenți de facultate viitori arhitecți sau manageri. Am angajat mereu pentru potențial, a fost și este unul din criteriile noastre. Nu există satisfacție mai mare decât să vezi cum un absolvent învață continuu și devine mai bun pe zi ce trece, cu responsabilități din ce în ce mai mari și cu oportunitatea de a influența evoluția tehnologiilor cu care lucrăm”, a afirmat Teodor Ceaușu, Country Manager Keysight Technologies România.
Mediul privat trebuie să se implice în sprijinirea mediului academic pentru creșterea pieței muncii și stimularea inovației
Dincolo de susținerea financiară, unul dintre marile câștiguri ale parteneriatului dintre Keysight Technologies România și Universitatea Politehnica este alinierea programei academice la tendințele globale ale industriei. Această sinergie contribuie atât la buna pregătire a actualilor studenți, viitori profesioniști, cât si la dezvoltarea sectorului IT din România.
Una dintre contribuțiile semnificative ale Keysight Technologies România la dezvoltarea programei universitare o reprezintă cursurile de sisteme de operare și de securitate cibernetică. De-a lungul celor 15 ani, mulți dintre angajații companiei, foști absolvenți ai Universității, au predat cursuri bazate pe experiența lor practică în industrie.
“Existau parteneriate cu firme consacrate din industrie și înainte de parteneriatul cu Keysight, însă legătura era mai formală, standard. Colaborarea cu Keysight Technologies a adus o nouă abordare, mult mai practică și a reprezentat un etalon pentru că și alte companii le-au urmat exemplul ulterior.” a spus Răzvan Deaconescu, conferențiar în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.
“O parte esențială a vieții universitare este fluxul continuu de idei, sfaturi și experiențe care permit învățării și inovării să se amplifice. Inițiativele comune ale Facultății de Automatică și Calculatoare și Keysight Technologies România susțin comunitatea universitară prin intensitatea și diversitatea interacțiunilor, creând contexte noi și stimulante intelectual și social. Nu în ultimul rând, durata acestui parteneriat arată tuturor că toate construcțiile valoroase se fac în timp și prin implicare constantă”, observă Răzvan Rughiniș, profesor în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare.
Continuarea parteneriatului dintre Facultatea de Automatică și Calculatoare și Keysight Technologies România
În ceea ce privește planurile de viitor în colaborarea cu facultatea, “Keysight Technologies România este și va rămâne un partener stabil și de durată al Facultății de Automatică și Calculatoare. Dorim să investim în continuare în mediul academic, să influențăm curriculumul și să avem o contribuție în evoluția industriei de IT din România. Le mulțumim celor de la Facultate pentru deschidere și pentru suportul oferit în toți acești ani”, a spus Teodor Ceaușu.
Printre colaborările viitoare dintre companie și mediul academic se numără proiecte de cercetare și inovare prin care studenții vor avea ocazia să dezvolte împreună cu angajații prototipuri de produse noi, inovatoare.
Impactul pe care Keysight Technologies îl are asupra tehnologiilor de azi
Specialiștii Keysight Technologies România dezvoltă produse hardware și software de mare impact pentru testarea rețelelor de comunicații de ultimă generație. Câteva exemple de astfel de produse includ cele pentru testarea rețelelor Ethernet de 800 Gbps sau cele pentru testarea rețelelor 5G (la care compania a contribuit cu 6 ani înainte de lansarea oficială pe piață). Comunicațiile mobile și internetul global, inclusiv aplicațiile de tipul rețelelor de socializare, au la baza produsele pe care Keysight le dezvoltă și datorită cărora funcționează eficient.
Multe din inovațiile și conceptele noi pentru produsele Keysight Technologies sunt dezvoltate de echipa din România. Un astfel de exemplu este CyPerf, prima soluție cloud-native de testare a performanței și securității rețelelor din industrie, care re-creează fluxuri de date realistice într-o varietate de infrastructuri fizice și în cloud. Contribuția echipei locale este concentrată în zona de front-end și middleware a produsului, precum și în zona de cercetare și replicare a traficului atât pe partea de aplicații cât și de atacuri cibernetice.
Un alt exemplu este BreakingPoint (BPS), o soluție care se află pe primul loc în ceea ce privește testarea aplicațiilor și securității echipamentelor fizice de rețea, printr-o platformă extrem de scalabilă și flexibilă. Pregătirea și dezvoltarea tehnică a acestei inițiative se face printr-o echipă mixtă care reprezintă toate ariile importante ale produsului: Engineering, Product Management, Support etc.
Keysight Technologies, Inc. (NYSE: KEYS) furnizează soluții avansate de design și validare care contribuie la accelerarea inovației pentru a securiza și conecta organizațiile din întreaga lume. Clienții Keysight fac parte din industrii precum comunicațiile globale, industria aerospațială și de apărare, energie, semiconductori și industria auto și electronică. În anul fiscal 2021, Keysight a generat venituri de 4,9 miliarde USD.
Articol susținut de Keysight Technologies România