Sari direct la conținut

Rușii au căutat masiv pe Google informații despre mobilizare și despre mesajul lui Putin

HotNews.ro
Cele mai populare cautari pe Google in Rusia, Foto: Google Trends
Cele mai populare cautari pe Google in Rusia, Foto: Google Trends

Putin a anunțat miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială, dar internauții din Rusia au căutat în număr record în ultimele zile termeni precum „mobilizare în Rusia” și „mesajul lui Putin”. Datele Google Trends arată când au căutat rușii astfel de termeni și cum a variat interesul în ultimele luni.

Fraza cu cea mai mare creștere în căutări marți a fost: „cum să pleci din Rusia”.

În Google Trends, compania dă date despre cei mai căutați termeni din câteva zeci de țări. În general, în Rusia, cel mai căutat termen dintr-o zi rar are peste 50.000 sau 100.000 de căutări.

Marți, doi termeni au avut, fiecare, peste 2 milioane de căutări: „mobilizare în Rusia” și „mesajul lui Putin”.

Datele Google Trends arată și cum a evoluat numărul de căutări pentru „mobilizare în Rusia”. Până în 20 septembrie au fost „vârfuri” în 12 și 13 septembrie, când subiectul a fost prezent mult pe online.

Datele Google arată când au fost săptămâni cu număr mare de căutări despre mobilizare. Multe căutări au fost între 27 februarie și 5 martie, numărul a scăzut apoi în aprilie, dar a revenit apoi la un maxim între 1 și 7 mai. După aceea, căutarea a fost mult mai puțin prezentă, cu excepția a câteva zile, la mijloc de iulie.

Motorul de căutare Google are o cotă de 45% în Rusia, fiind depășit de compania locală Yandex, cu o cotă de 48%, arată datele StatCounter.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro