Sari direct la conținut

Sălile de jocuri de noroc să fie scoase la periferia localităților – proiect de lege depus de PSD

HotNews.ro
sală jocuri de noroc - imagine generică, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
sală jocuri de noroc - imagine generică, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Parlamentarii PSD vor să scoată la periferia localităților sălile de jocuri de noroc – cu excepția agențiilor LOTO – și au depus în acest sens un proiect de lege la Senat. Proiectul prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților. „Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc”, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Proiectul de lege este semnat de 88 de parlamentari PSD și vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

  • „Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc.
  • Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceștia dezvoltând o adicție extrem de periculoasă.
  • Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul.
  • Experiența altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităților scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm și o măsură de prevenire a dependenței față de jocurile de noroc”, susține Alfred Simonis, într-un mesaj postat pe Facebook și intitulat „Stop jocurilor de noroc!”.

Principalele prevederi ale proeiectului de lege:

  • „sălile de jocuri de noroc pot funcționa „la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București”.
  • dețin avizul de amplasament eliberat de consiliul local. Conținutul avizului și procedura de obținere se stabilesc prin nnormele metodologice de aplicare a prezentei legi
  • spațiul propus nu este situat la mai puțin de 300 de m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora
  • se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care din cauza amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, spații ale mijloacelor de transport în comun)
  • în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori nu se poate acorda autorizație de exploatere a jocurilor de noroc.
  • (…) nu se aplică spațiilor în care se desfășoară jocuri loto tradiționale și la distanță, noroc, noroc plus și super noroc, expres și lozuri”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro