Sari direct la conținut

Un ONG chemat la discuții de Budăi îl avea coordonator pe unul dintre arestații din dosarul azilelor groazei

HotNews.ro
Marius Budăi, ministrul Muncii , Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei
Marius Budăi, ministrul Muncii , Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

​Printre ONG-urile chemate la discuții de ministrul Muncii, Marius Budăi, pe tema situației din centrele sociale este și unul la care lucra unul dintre cei arestați în dosarul azilelor groazei.

Pe lista de invitați a Ministerului Muncii se află și Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale, unde lucra din 2010 Gheorghe (George) Pleșa, arestat la domiciliu acum. El coordona Serviciul de îngrijire și asistență la domiciliu. Pe site-ul Fundației el apărea în cursul zilei de luni, până în jurul orei 17.00 la secțiunea echipa, însă ulterior a fost scos.

A rămas însă în memoria internetului.

În 2016, Gheorghe Pleșa a primit Premiul de Excelență pentru promovarea profesiei liberale de asistent social, la cea de-a III-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială.

Pleșa, arestat la domiciliu

Gheorghe Pleșa, asistent social, cunoscut în această breaslă, l-ar fi ajutat și sfătuit pe Ștefan Godei, unul dintre liderii celor două grupări infracționale și președinte al asociației care deținea azilele groazei, ce anume să facă pentru a obține licențele de funcționare a centrelor, chiar dacă nu îndeplineau condițiile de funcționare, spun procurorii DIICOT.

În referatul cu propunerea de arestare, obținut de HotNews.ro, DIICOT arată că Gheorghe Pleșa, care a fost angajat al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și ulterior a rămas apropiat al liderului grupării, Ștefan Godei, și al Ioanei Cărăulașu, ar fi sprijinit activitatea infracțională a grupului prin faptul că ar fi facilitat obținerea acreditării asociației ca furnizor de servicii sociale și a licențelor de funcționare a centrelor, fără ca cele două centre să îndeplinească condițiile cerute de lege.

CRJ: Ar fi o lipsă de respect să stea la aceeași masă cu cei care au cunoscut, tăinut si încuviințat toate aceste abuzuri.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a refuzat să participe la întâlnirea cu Marius Budăi, ministrul care a denunțat protocolul cu ONG-ul după dezvăluirile despre ororile din azilele din Voluntari și Afumați.

„Ar fi o lipsă de respect din partea CRJ și a echipei care a vizitat și a intervievat persoanele cu dizabilități și în vârstă să participe și să stea la aceeași masă cu cei care au cunoscut, tăinut si încuviințat toate aceste abuzuri.

Mai mult, la aceasta întalnire este reprezentat si ONG-ul în care lucrează (inca e pe site) asistentul social arestat pentru „traficul” de licente pentru acesti doi furnizori”, a declarat pentru HotNews.ro Georgiana Pascu, manager program CRJ.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat luni că se întâlnește, la sediul ministerului, cu reprezentanți ai ONG-urilor reprezentative din domeniul asistenței sociale, în vederea identificării de soluții pentru a permite implicarea ONG-urilor în verificarea condițiilor din centrele de vârstnici și persoane cu handicap, potrivit unui comunicat al instituției.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro