Sari direct la conținut

Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București, fiind vizat directorul adjunct/ Sesizarea, făcută chiar de șefa ASSMB – surse

HotNews.ro
DNA, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia
DNA, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Procurorii DNA fac percheziții luni dimineață la Administrația Spitalelor București (ASSMB), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, în legătură cu fapte de luare de mită de către persoane din conducere, conform unor surse judiciare. Ar fi vizat directorul adjunct Cristian Plută, care ar fi primit mită aproximativ 80.000 de euro, o parte din bani fiind pentru acordarea unor contracte de achiziție.

  • UPDATE 14:12 Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, a scris pe Facebook că descinderile DNA de azi nu ar fi avut loc „dacă nu am fi numit la conducerea instituției o directoare onestă și curajoasă. „Oana Sivache – directorul general susținut de USR – a sesizat instituțiile abilitate, în acest dosar uriaș cu ramificații numeroase. Așa se face curățenie. Scăpăm spitalele din Bucuresti de cancerul corupției ultimelor decenii”, a adăugat el.
  • Potrivit surselor HotNews.ro, Sivache a colaborat cu procurorii începând chiar imediat după numire, în aprilie 2023. Potrivit acelorași surse, ea i-a ținut la curent pe procurori informații despre cum se negociau contractele și ce sume se ofereau ca șpagă, unii dintre cei vizați neavând niciun fel de reținere să încerce s-o mituiască cu sume ajungând chiar la aproape de un milion de euro.

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că luni au loc percheziții la opt adrese din București și din județul Ilfov – la o instituție publică, la sedii de firme și la domiciliile unor persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București”, a transmis DNA.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este un serviciu public organizat ca instituție publică de interes local al Municipiului București cu personalitate juridică, finanţată din bugetul Municipiului București, înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București în anul 2008.

Director general al ASSMB este la acest moment Oana Gabriela Sivache, iar director general adjunct este Cristian Plută.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro