Sari direct la conținut

VIDEO Noi lovituri asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre: Cum s-a văzut atacul de la Periprava

HotNews.ro
Ramasitele unei drone Shahed 136 pe care Rusia a folosit-o in Ucraina, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ramasitele unei drone Shahed 136 pe care Rusia a folosit-o in Ucraina, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Armata lui Vladimir Putin a lansat noi valuri de drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre, iar o filmare făcută de pe malul românesc, de la Periprava, arată cât de terifiante pot fi aceste atacuri.

Ucraina a afirmat luni dimineață că a doborât 18 drone rusești și 17 rachete de croazieră care i-au atacat teritoriul în cursul nopții. Rusia a lansat 24 de drone asupra regiunilor sudice ucrainene Odesa și Nikolaev în cursul nopții, au precizat forțele aeriene ucrainene pe Telegram. Toate cele 17 rachete au fost distruse deasupra regiunilor Dnipropetrovsk, Poltava și Khmelnytskyi, a adăugat sursa citată.

Pe Facebook a fost postată azi-noapte o filmare din Periprava, aflată chiar pe malul românesc al Dunării, pe care se aude, la început sunetul caracteristic al dronelor iraniene Shahed, zgomot pentru care au fost supranumite „motoretele”.

Zgomotul devine tot mai puternic, apoi se aude momentul în care tunurile antiaeriene ucrainene intră în acțiune. După aceea se vede și se aude o explozie deosebit de puternică, ceea ce sugerează că drona s-a detonat la sol.

Amintim că, duminică seară, locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit mesaje RO-Alert, deoarece exista posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

„Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Autorităţile române au mai emis și miercuri dimineaţă un mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Armata Română a anunțat că a început de marți instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru (județul Tulcea), în conformitate cu decizia din 7 septembrie a CNSU. Reamintim că cel puțin trei drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru și Nufăru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro