Sari direct la conținut

Superbet reacționează în scandalul Libertatea-GSP: „Orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei”

HotNews.ro
Jurnalistii GSP si Libertatea, Foto: Catalin Tolontan / Facebook / captura
Jurnalistii GSP si Libertatea, Foto: Catalin Tolontan / Facebook / captura

Superbet, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața pariurilor din România, spune că orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei și că va lua măsuri drastice împotriva oricărui angajat care ar acționa neprincipial. Reacția vine în contextul ​în care redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin, a fost îndepărtat de patronatul elvețian, iar redacțiile GSP și Libertatea au acuzat presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

Compania Superbet a reacționat printr-un comunicat – citat de Libertatea – după ce redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin a părăsit Gazeta Sporturilor, în urma deciziei conducerii grupului Ringier.

Redăm integral comunicatul Superbet, publicat de Libertatea:

  • „În urma subiectelor circulate în sfera publică, pe parcursul ultimelor zile, în care se fac referiri la implicarea industriei de gaming în politica editorială a unor publicații de prestigiu din România, Superbet Group dorește să facă o serie de precizări. De 15 ani sprijinim mediul sportiv și jurnalismul de calitate în România, fiind deplin conștienți de valoare socială pe care acestea o dețin. Încă de la începutul proiectului nostru de business, ne-am angajat să menținem standarde de integritate în toate aspectele activității noastre și în relația cu toți partenerii de dialog – presă, public general, organizații non-guvernamentale, cluburi sportive și autorități.
  • Prin urmare, dorim să menționăm, fără echivoc, faptul că Superbet Group se delimitează categoric de orice formă de influență, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entități de presă. Suntem profund angajați în promovarea integrității, atât în lumea presei, cât și în cea a sportului. Respectul pentru libertatea presei și pentru independența jurnaliștilor este unul din principiile pe care ne bazăm activitatea și colaborarea cu orice parteneri media.
  • Orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei noastre. De aceea, subliniem faptul că tratăm cu deosebită responsabilitate orice posibilă circumstanță în care reprezentați ai Superbet ar putea acționa neconform cu principiile noastre de activitate. Orice sesizare argumentată legată de activitatea echipelor noastre este investigată cu seriozitate și promptitudine, iar compania noastră nu va ezita niciodată să adopte măsuri drastice, în cazul în care reprezentanții grupului Superbet vor acționa neprincipial.
  • Respectarea uniformă și fără excepție a codului nostru de bune practici rămâne unul dintre pilonii de sustenabilitate pe care este clădit businessul nostru. Rămânem deschiși la dialog cu toții partenerii care împărtășesc valorile noastre de transparență și respect”.

Amintim că redactorul-șef al GSP Cătălin Țepelin a fost îndepărtat din funcție, marți, Ringier anunțând pe site că decizia vine „din cauza unor diferențe de opinie privind direcția strategică a publicației”. Cătălin Țepelin a explicat că motivele sunt presiunile asupra editorialului.

De altfel, 73 de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor (GSP) și Libertatea, produse media ale trustului elvețian Ringier, au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin. În documentul intitulat „Ne opunem”, semnatarii acuză presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

CITEȘTE ȘI:

Protest al jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor și Libertatea după ce Cătălin Țepelin, redactorul-șef al GSP, a fost îndepărtat / Ei acuză presiuni ale patronatului legate de clienții de publicitate

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro