Sari direct la conținut

Încă un ostatic cu cetățenie română și israeliană a murit în Gaza, anunță MAE / Ce scrie presa israeliană

HotNews.ro
Fotografii ale celor ucisi de Hamas la festivalul „Supernova”, Foto: Ohad Zwigenberg / Associated Press / Profimedia Images
Fotografii ale celor ucisi de Hamas la festivalul „Supernova”, Foto: Ohad Zwigenberg / Associated Press / Profimedia Images

O persoană cu dublă cetățenie, română și israeliană, ostatică în Fâșia Gaza, a murit în captivitate, a anunțat sâmbătă seară Ministerul român de Externe. Tot sâmbătă, autoritățile israeliene au anunțat că o tânără studentă de 27 de ani, luată ostatică de Hamas în 7 octombrie, a murit în captivitate, însă nu este clar dacă este vorba despre aceeași persoană.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza.

Este al treilea cetățean român luat ostatic de Hamas care a murit în Fâșia Gaza.

În prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, mai este ostatică în Fâșia Gaza, context în care „Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza”.

MAE nu precizează identitatea ostaticului care și-a pierdut viața.

Forumul Familiilor ostaticilor și persoanelor dispărute a anunțat tot sâmbătă că Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost ucisă după ce a fost răpită de teroriști în timpul atacului din 7 octombrie condus de Hamas, scrie The Times of Israel.

Haiman era studentă la Arte în Haifa, iar în 7 octombrie a fost răpită de luptătorii Hamas de la Festivalul de muzică Nova, unde teroriștii au ucis cel puțin 360 de persoane și a luat ostatici alte zeci.

Inbar Haiman era voluntară la festival, potrivit prietenului ei, Noam Alon, care de atunci a încercat să reconstituie ce s-a întâmplat cu ea, scrie News.ro.

Inbar i-a trimis un mesaj lui Alon despre atacul Hamas, iar acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbaţi înarmaţi îi măcelăreau pe tinerii petrecăreţi în timp ce aceştia încercau să fugă cu maşinile şi pe jos.

Când Alon şi familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe reţelele sociale, după ce pierduseră legătura cu tânăra, au inclus o descriere a tatuajelor ei şi a ceea ce purta. Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman şi pantalonii distinctivi pe care le purta în acea zi. În cele din urmă, familia a aflat de la două persoane care fuseseră cu Inbar că aceasta s-a ascuns mai întâi sub o scenă cu prietenii ei şi apoi s-a adăpostit într-un tufiş. Aceste persoane au spus familiei că Haiman a fost găsită de doi terorişti Hamas înarmaţi cu cuţite, care au scos-o afară şi au pus-o pe o motocicletă.

În cele din urmă, familia şi Alon au primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arată pe Inbar Haiman aparent bătută, sângerând, înconjurată de patru bărbaţi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro