Sari direct la conținut

CTP: „Marcel Ciolacu îl va unge din nou revoluționar, ba și cu merite deosebite, pe buzoianul cu meserie incertă din 1989”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu scrie într-un editorial în Republica că premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe secretarul de stat care i-a respins cererea de a-l declara luptător cu rol determinant la Revoluția din 1989 într-un moment în care „românul este cu mațul plin de porci și cozonaci și cu vinișorul la cerebel”, afirmând că în cazul liderului PSD „nu există nicio dovadă relevantă a vreunui act de luptă în Revoluție”.

Cristian Tudor Popescu a precizat că a analizat în emisiunea CAP la CAP, realizată la Recorder împreună cu Anca Simina, documentele prezentate într-o investigație Recorder semnată de jurnalistă, despre cum a obținut Ciolacu un certificat de revoluționar încă din 1992.

„Concluzia: Ciolacu s-a autodecretat revoluționar pe baza propriilor declarații, între care una semnată în fals! Nu există nicio dovadă relevantă a vreunui act de luptă în Revoluție al președintelui PSD de azi”, a susținut CTP.

Jurnalistul subliniază că acest lucru l-a costatat și secretarul de stat Mihai Dodu demis de liderul PSD, „care, în consecință, i-a retras în aprilie certificatul de revoluționar lui Ciolacu, pe atunci încă nu premier”.

În iulie 2023, Marcel Ciolacu a dat în judecată Secretariatul pentru Revoluționari pentru a obține titlul de luptător cu rol determinant la Revoluție, iar CTP a remarcat că premierul nu a mai așeptat primul termen al procesului, 11 ianuarie 2024, înlăturându-l pe Mihai Dodu peste noapte.

„De ce? Pentru că poate – deviza, enunțată de Codrin Ștefănescu, sub care PSDragnea se năpustea asupra Justiției, în vreme ce Ciolacu pupa știuca în bot împreună cu Dragnea. Și pentru că momentul este bun, tot românul fiind cu mațul plin de porci și cozonaci și cu vinișorul la cerebel. În locul lui Dodu a fost numit un trepăduș pesedist, pe nume Stana”, a mai spus CTP.

Cristian Tudor Popescu crede că prin această mișcare, premierul urmărește să își acorde singur acest titlu prin punerea în funcție a unui om din partidul pe care îl conduce.

„Astfel, premierul Marcel Ciolacu îl va unge din nou revoluționar, ba și cu merite deosebite, pe buzoianul cu meserie incertă din 1989, Marcel Ciolacu. În premieră mondială! Nu rămâne decât să medităm la ce va avea aceleași cinism și nerușinare să facă Ciolacu în anul care vine, ținând în labă ciocanul funcției de prim-ministru”, a conchis CTP.

Marcel Ciolacu l-a demis pe secretarul de stat care i-a respins cererea de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din 1989

Premierul Marcel Ciolacu l-a demis miercuri pe Mihai Iulian Dodu din funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945—1989, cel care a iniţiat respingerea cererii prim-ministrului de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 1989.

Aceasta este urmată de hotărârea prin care Sever-Romulus Stana este numit secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945—1989.

În ianuarie 2019, Stana a fost detaşat pentru a exercita temporar funcţia de prefect al Capitalei şi a fost consilier la ANSVSA. Stana a fost și șef interimar la PSD București.

Libertatea a relatat că Mihai Dodu este fiul eroului Daniel Dodu, ucis în Revoluţia din decembrie 1989, şi a fost numit în funcţie de fostul premier Nicolae Ciucă.

Recorder: Dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu. Erou sau impostor?

Marcel Ciolacu are un certificat de revoluționar încă din 1992, pe când era mic afacerist la Buzău și student al controversatei Universități Ecologice.

Că să obțină acest prim brevet, vânat de mulți oportuniști ai tranziției, a depus un dosar cu declarații olografe despre participarea sa la Revoluție, precum și alte dovezi pe care le-a considerat relevante, a arătat Recorder în urmă cu două săptămâni, când a publicat și analizat aceste documente.

Principalele idei din investigația Recorder:

Marcel Ciolacu, cel de acum trei decenii, își susține teza eroismului la Revoluție printr-o multitudine de neconcordanțe de timp și de loc. Rolul determinant pe care și-l atribuie în declarații nu e confirmat nici de alți participanți, nici de fotografii, nici de documente relevante.

  • Una dintre semnăturile care l-au făcut revoluționar cu acte în regulă e suspectă de fals.
  • Premierul oferă informații contradictorii cu privire la locul său de muncă din 1989, de unde susține că și-a început acțiunile îndreptate împotriva puterii comuniste: în dosarul său de revoluționar sugerează că lucra la o întreprindere din Buzău, pe când în CV-ul de prim-ministru în dreptul anilor 1988-1990 apare Întreprinderea Electronica București.
  • Deși spune public că nu a avut și nu vânează beneficii de pe urma participării la Revoluție, documente cadastrale de arhivă arată că a fost proprietarul unui teren primit de pe urma certificatului de revoluționar și vândut apoi, în 2007. În plus, în viitorul apropiat ar putea beneficia de indemnizații retroactive de peste 40.000 de euro.

Citește aici integral investigația Recorder despre dosarul revoluționarului Marcel Ciolacu

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro