Sari direct la conținut

Cel mai jefuit cavou dintotdeauna este la București, la Cimitirul Bellu și e mormântul Iuliei Hașdeu

HotNews.ro
Cimitirul Bellu, Foto: Agerpres
Cimitirul Bellu, Foto: Agerpres

​Aproape toate conversațiile despre Iulia Hașdeu și familiei sale pendulează între două dimensiuni: spiritism și condiția de geniu.

Iulia Hașdeu a fost un copil genial şi precoce. La doi ani, învăţa limba franceză, la patru ani a început să scrie, pentru ca doar un an mai târziu să scrie nuvele. La opt ani neîmpliniți, trecuse cu brio examenele cumulative pentru toate clasele primare, la 11 ani scria piese de teatru, iar la 16 ani devenea prima româncă înscrisă la Sorbona.

Poeziile scrise de ea au profunzimi tulburătoare, Iulia Hașdeu picta, era pasionată de muzică și a absolvit și Conservatorul. Absolut toate acestea, până la 18 ani, când Iulia Hașdeu a murit din cauza unei pneumonii.

Tatăl ei, cercetătorul Bogdan Petriceicu Hașdeu, a fost de neconsolat.

Locul său de veci, cavoul din Cimitirul Bellu – un fel de templu al suferinței, a atras jefuitori ca un magnet.

Citește, pe B365.ro, despre aproape neverosimila serie de furturi din cavoul Iuliei Hașdeu.

Ajută-ne să facem HotNews mai bun
Vrem să aflăm ce subiecte sunt importante pentru tine și cum putem îmbunătăți HotNews. Am pregătit un chestionar a cărui completare durează 5 minute şi care e anonim, dacă nu vrei să ne laşi adresa de mail. Nu e obligatoriu să răspunzi la fiecare întrebare, deși ne-am bucura. Orice contribuție ne ajută să luăm decizii mai bune.
Formular Feedback
ARHIVĂ COMENTARII
pustiul • 2019-11-19 10:03:00
ar trebui marcata ca atare, pentru a evita confuzia
1 4
nu conteaza cine zice • 2019-11-20 04:32:54
asadar, produse suta la suta naturale, da' cu procentaj bio diferit ... da' chiar ce mai conteaza, daca se vand si ne aduc venituri, nu ... ???
1 0
revelare • 2019-11-20 12:01:08
Grecia asta ?
2 0
neagoe • 2019-11-20 15:58:12
Iaurtul grecesc Olympus contine gluten sau nu. Pentru necunoscatori: Gluten este proteina din faina de grau, orz, ovaz, secara care asigura "legarea" si optinerea cocăi pentru paine, patiserie etc. Este folosit insa si pentru a lega preparate culinare, ex sosuri. Am pus aceasta intrebare pe site-ul producatorului si ak fist tratat cu ignoranta, in pofida faptului ca legea obliga un raspuns clar. Conform legii, alergenii trebuie specificati pe eticheta dar 99,99% dintre producatori ignora glutenul care este insa in topul alergenilor periculosi. Intrebarea lansata catre Olympus si SuperBrands pleaca din cauza acestor situatii.
2 3
Robert M • 2019-11-21 00:31:34
Multi sunt alergici la alimente normale, tolerate de oamenii sanatosi. Exista si indivizi care vor sa interzica celorlalti alimente pe care corpul lor bolnav nu le tolereaza. Fiecare ar trebui sa isi vada de propriile probleme si sa ii lase pe ceilalti sa traiasca linistiti.
1 0
neagoe • 2019-11-21 11:36:47
cu intoleranta la gluten. Deci nu e deloc o problema personala. In plus, este vorba de informartiile obligatori (prin legea existenta) care trebuie trecute pe o eticheta. Sa intelg ca acesta este un raspuns oficial al Olympus?!?
0 0
sor1 • 2019-11-21 21:23:13
Ceai rece ,iaurt bio,bauturi vegetale totul eswte o inselatorie ,si Olympus este la fel: Cifra de afaceri 2018: 99.046.851 ron (5 %) Profit Net 2018: -688.652 ron (-147%) Angajati 2018: 359 (22%) Status la 12 Aug 2019: functiune Vechime: 28 ani CAEN: 1051 J08/67/1991 in 2018 a terminat pe pierdere!!!!!Cum poti crede ca un patron care a bagat bani intr-o afacere poate accepta ideia de a fi pe pierdere dupa o activitate de 28 de ani?Accepta findca nu este in pierdere si prin inginerii financiare a dus banii in Grecia!!!
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro