[P] AŞA DA şi AŞA NU pentru a socializa mai mult
Socializarea are o mulţime de beneficii pentru sănătate şi te poate ajuta să te bucuri de o viaţă împlinită. Beneficiile sunt diverse, de la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive şi până la ameliorarea sentimentelor de singuraritate.
Nu toţi oamenii au skill-uri sociale excelente, nu toţi socializează la fel şi nu pentru toţi este la fel de uşor. Vestea minunată este că poţi face mici pasi pentru a socializa mai mult, lucru ce te va ajuta să formezi relaţii frumoase, dar şi să ieşi din zona de confort. Citeşte mai jos cum poţi face asta pas cu pas:
AŞA DA: Păstrezi legătura cu prietenii
Relaţiile nu se păstrează fără implicarea ambelor părţi, iar acest lucru este valabil atât în cazul conexiunilor romantice, cât şi al celor de prietenie. Ca să te bucuri de relaţii apropiate şi să formezi conexiuni reale cu prietenii, este important să te implici activ. Încearcă să păstrezi legătura cu cei dragi, chiar şi în momentele dificile, atunci când ai mult de lucru sau pleci din oraş.
Sună-i pe cei dragi, propune activităţi de care să vă bucuraţi împreună şi ascultă-i atunci când aceştia au cea mai mare nevoie. Desigur, acest lucru este valabil doar pentru relaţiile unde există reciprocitate.
AŞA NU: Aştepţi întotdeauna că ceilalţi să te invite
Dacă aştepţi mereu că ceilalţi să ia legătura cu tine sau să te invite la diverse activităţi, este posibil ca relaţiile să se răcească în timp. Pentru a transforma socializarea într-un obicei şi a forma relaţii de durată, reciprocitatea este esenţială. Implică-te în relaţiile de prietenie pe care le formezi şi nu aştepta mereu că ceilalţi să te sune sau să te viziteze.
Mai mult, atunci când vii şi tu cu propuneri pentru prietenii tăi, ai ocazia să le arăţi acestora ce activităţi te pasionează şi ce îţi place să faci. Acest lucru te ajută să fii autentic/a şi să te bucuri de activităţile preferate alături de oameni cu care rezonezi.
AŞA DA: Încerci lucruri noi
Socializarea nu se întâmplă pur şi simplu, mai ales dacă petreci foarte mult timp în casă sau alegi să faci mereu aceleaşi activităţi. Când alegi să încerci lucruri noi, ai ocazia de a cunoaşte oameni şi de a forma noi relaţii. Nu trebuie să încerci lucruri ce nu te atrag, dimpotrivă. Gândeşte-te la activităţi ce sunt pe placul tău. Poate fi vorba despre un sport nou, pictura, cursuri de limbi străine sau drumeţii, orice îţi trezeşte interesul.
Mai mult, poţi să înveţi anumite skill-uri şi de acasă, dacă ai emoţii să le încerci prima dată de faţă cu alte persoane. Spre exemplu, clasele de aerobic sau pictura se pot încerca întâi acasă.
Foloseşte un televizor pentru a urmări comod tutoriale sau clase online, pe YouTube sau alte platforme. Un TV Sony este o super alegere dacă vrei o calitate a imaginii de nota 10. Mai mult, modelele de TV Sony folosesc tehnologii avansate şi oferă o gamă largă de televizoare smart. În funcţie de dimensiunile camerei, ai o mulţime de opţiuni, de la TV Sony cu diagonală de 80 sau 107 cm şi până la modele cu diagonală de 139 sau 164 cm.
În afară de TV Sony, mai există şi alte variante de la branduri de renume pentru care poţi să optezi. Cauta modele de TV Philips, LG sau Samsung dacă îţi doreşti garanţia calităţii.
AŞA NU: Refuzi să ieşi din zona de confort
Este foarte dificil să cunoşti oameni noi şi să socializezi mai mult atunci când refuzi să ieşi din zona de confort. Desigur, uneori este dificil să facem schimbări în stilul de viaţă, mai ales când rutina îşi spune cuvântul. Ieşirea din zona de confort poate fi o oportunitate fantastică nu doar să socializezi mai des şi să formezi sau să consolidezi noi prietenii, ci şi să îţi învingi temerile.
Există soluţii ca să te bucuri mai mult de socializare. Începe cu paşi mici, încearcă să păstrezi legătura cu cei dragi, încearcă lucruri noi şi organieaza-ţi programul de zi cu zi cât mai bine.